Tomatensoep met gorgonzolabroodjes

Mét citroenslagroom
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 40 min
Naar het recept

Deze tomatensoep met citroenslagroom en krokante stukjes brood met gesmolten gorgonzola is ideaal voor tijdens de koudere dagen van het jaar. De tomatensoep vult goed en de slagroom geeft het een frisse touch.

Heerlijk en anders soep recept

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • 70 gr tomatenpuree
  • 3 el bloem
  • 750 ml groentebouillon
  • 750 gr tomaten
  • 2 tl rozemarijn
  • 2 tl salie
  • 1 handje verse basilicum
  • 150 ml slagroom
  • 1 citroen
  • 6 sneetjes brood
  • 200 gr gorgonzola

Bereidingswijze

  1. 1Snipper de ui en knoflook. Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook een paar minuten. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door. Voeg de bloem toe en laat al roerende kort garen. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en roer het goed door tot de saus egaal en glad is.
  2. 2Snij de tomaten in kleine stukjes en voeg de tomaten, salie, rozemarijn en basilicum toe aan de soep. Laat de soep ongeveer een kwartier zachtjes koken tot de tomaten gaar zijn.
  3. 3Klop ondertussen de slagroom stijf. Rasp de schil van de citroen en schep de rasp door de slagroom. Snij de sneetjes brood in stukken en leg op ieder stukje een beetje gorgonzola. Leg de stukjes brood onder een grill tot de kaas gesmolten is en het brood een beetje krokant is.
  4. 4Serveer de tomatensoep met de stukjes brood met gorgonzola en een schepje slagroom.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...