Tomatensoep met gorgonzolabroodjes

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 20m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 40m

Deze tomatensoep met citroenslagroom en krokante stukjes brood met gesmolten gorgonzola is ideaal voor tijdens de koudere dagen van het jaar. De tomatensoep vult goed en de slagroom geeft het een frisse touch.

Tip: de stukjes brood kunnen in plaats van gorgonzola ook met geraspte oude kaas belegd worden.

Benieuwd naar meer heerlijke soepen? Kijk dan eens bij onze soeprecepten.

IMG_1789

Ingrediënten

  • 1 ui
  • Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 gram tomatenpuree
  • 3 eetlepels bloem
  • 750 ml groentebouillon
  • 750 gram tomaten
  • 2 theelepels rozemarijn
  • 2 theelepels salie
  • 1 handje verse basilicum
  • 150 ml slagroom
  • 1 citroen
  • 6 sneetjes brood
  • 200 gram gorgonzola

Bereidingswijze

Stap1

Snipper de ui en knoflook. Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook een paar minuten. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door. Voeg de bloem toe en laat al roerende kort garen. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en roer het goed door tot de saus egaal en glad is.

Stap2

Snij de tomaten in kleine stukjes en voeg de tomaten, salie, rozemarijn en basilicum toe aan de soep. Laat de soep ongeveer een kwartier zachtjes koken tot de tomaten gaar zijn.

Stap3

Klop ondertussen de slagroom stijf. Rasp de schil van de citroen en schep de rasp door de slagroom. Snij de sneetjes brood in stukken en leg op ieder stukje een beetje gorgonzola. Leg de stukjes brood onder een grill tot de kaas gesmolten is en het brood een beetje krokant is.

Stap4

Serveer de tomatensoep met de stukjes brood met gorgonzola en een schepje slagroom.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

46

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab