Tortilla met pulled seitan en zure appel – fris en eiwitrijk
Tortilla met pulled seitan en zure appel, geserveerd met een frisse yoghurt-kruidensaus. Perfect voor een makkelijke thuiswerklunch of als lichte maaltijd in het park. De pulled seitan, gesmoord in appelsap, maakt deze wrap lekker en verfrissend. Pulled seitan met een topping van yoghurt-kruidensaus is onze vega(n) favoriet die ook nog eens rijk is aan eiwitten. De saus tjokvol verse kruiden en knoflook wil je bij iedere maaltijd wel serveren.
Ook lekker: galette met zoete aardappel en tijm, gevuld met pulled seitan. Deze knapperige, hartige taart is super feestelijk en een echte eyecatcher!
Seitan is een eiwitrijke vleesvervanger uit China en Japan, al eeuwenlang bereid door Zen-boeddhisten. In tegenstelling tot tofu en tempeh is het gemaakt van tarwemeel en water, niet van sojabonen. Probeer ook eens een tortilla met mozzarella, tuinbonen en basilicum.
Ingrediënten
- 2 zure appels (granny smith)
- 1 limoen het sap
- 2 el olijfolie
- 175 gr pulled seitan naturel 1 verpakking, Ekoplaza
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl chilipoeder
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 100 ml appelsap
- 4 tortilla’s
Yoghurt-kruidensaus
- 200 ml yoghurt (plantaardige)
- 30 gr verse kruiden koriander, platte peterselie, munt
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
Instructies
- Pers de limoen en schil de appels. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Besprenkel de blokjes met de helft van het limoensap en zet ze even apart.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de stukjes pulled seitan rul, en zet het vuur vervolgens laag.
- Pel en pers 2 teentjes knoflook. Voeg de knoflook toe aan de pan met pulled seitan, samen met de chilipoeder, gerookte paprikapoeder en oregano. Bak kort mee.
- Schenk de appelsap erbij en voeg de appelblokjes toe. Laat het geheel inkoken en zet daarna het vuur uit.
- Hak de verse kruiden. Pel en pers de overgebleven knoflook en meng deze samen met de kruiden door de yoghurt tot een saus. Breng de saus op smaak met peper, zout en het resterende limoensap.
- Verwarm de tortilla’s. Vul ze met het appel-pulled seitanmengsel en maak af met de yoghurt-kruidensaus.
Eet direct!
Optioneel; topping van pitjes, zaadjes, nootjes en/of pittige kiemgroenten.
Ook lekker: risotto met feta, zongedroogde tomaat en knoflook.
Heb jij dit recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?