Tortilla met pulled oats en zure appel
Yoghurt- kruidensaus- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 438
Tortilla met pulled oats en zure appel met yoghurt-kruidensaus voor een makkelijke thuiswerk lunch of lichte maaltijd. Wrap met pulled oats gesmoord in appelsap, ’t is lekker en fris.
Pulled oats met yoghurt-kruidensaus
Pulled oats met een topping van yoghurt-kruidensaus is een nieuwe vegan favoriet én je krijgt hierdoor ook nog eens lekker veel eiwitten binnen. Pulled Oats van Gold & Green, ’n aanrader!
Ook lekker: Galette met zoete aardappel en tijm met pulled oats, ’n ronde knapperige hartige taart, super feestelijk, ’n echte eyecatcher!
Ingrediënten
- 2 zure appels (granny smith)
- 1 limoen ‘t sap
- 2 el olijfolie
- 1 verpakking Pulled Oats
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl chilipoeder
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 100 ml appelsap
- 4 tortilla’s
Yoghurt-kruidensaus
- 200 ml (plantaardige) yoghurt
- 30 gr verse kruiden; koriander, platte peterselie, munt
- 2 teentjes knoflook
- peper & zout
Wrap met pulled oats
- Pers de limoen, schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Besprenkel met de helft van ‘t sap en zet even weg.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes pulled oats rul en zet het vuur laag.
- Pel en pers 2 teentjes knoflook en voeg al bakkend toe aan de pulled oats samen met de chilipoeder, gerookte paprikapoeder en oregano. Schenk de appelsap erbij en voeg de appelstukjes toe, laat inkoken en zet het vuur uit.
- Hak de verse kruiden, pel en pers de knoflook en meng samen met de yoghurt tot een saus. Breng op smaak met peper en zout en overgebleven limoensap.
- Verwarm de tortilla’s, vul met het appel- pulled oats mengsel en maak af met de yoghurt-kruidensaus.
Eet lekker direct!
Optioneel; topping van pitjes, zaadjes, nootjes en/of pittige kiemgroenten.
Ook lekker: Tomaten risotto met feta zongedroogde tomaat en knoflook, vega lekker.
Heb jij dit recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!