Dit wil je maken: tosti met pindapasta, banaan en chili-olie
Deze geroosterde boterhammen smaken heerlijk, vooral als je er ook nog een flinke lepel pindapasta met nootjes bovenop schept – lekker! Probeer zelf deze fancy tosti (uit de pan) met pindapasta, banaan en pittige chili!! Een tosti maken met of zonder tosti ijzer, we hebben er zin in.
Neem de nieuwste pindapasta (pindakaas) van Bonne Maman, deze is namelijk romig en zacht, 100% natuurlijk, palmolievrij en in de variant met of zonder stukjes pinda te verkrijgen. Een dikke aanrader!
Toch liever geen pit, laat de chili-olie achterwege.
Maak ook eens: pizza tosti met salami en Italiaanse kruiden. Of een tosti kaas met cheddar uit de pan.
Ingrediënten
- 2 boterhammen naar keuze
- roomboter
- 2 el pindapasta (met nootjes, Bonne Maman)
- ½ banaan in plakjes
- chili-olie naar smaak
Instructies
- Besmeer de boterhammen met pindapasta en verdeel de plakjes banaan erover.
- Druppel chili-olie eroverheen en leg de andere boterham erbovenop.
- Smeer beide kanten van de boterhammen royaal in met boter.
- Verhit een koekenpan en leg de tosti (met boter) in de pan. Zet het vuur niet te hoog en sluit af met een deksel.
- Draai de tosti halverwege om. Hij is klaar wanneer beide kanten goudbruin zijn en de pindapasta en banaan smeuïg zijn.
Meer tosti recepten: zoete tosti met banaan, chocolade en roomkaas.
Als je dol bent op crunch zijn nootjes of krokante uitjes een aanrader hierbij te serveren.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?