Vis shaslick maken
Maak een vis shaslick met zalm en garnalen, heerlijk! Zo gemaakt in een marinade van citroen en knoflook. Dit is een favoriet zomers visspiesrecept voor de bbq. Vis op een stokje, oftewel een vissaté, is geweldig lekker op de bbq of grillpan. Varieer met dips en kruiden, zoals een cocktailsaus of satésaus. Deze shaslick is ook lekker! Probeer ook eens zalm in folie, lekker van de bbq of uit de oven.
Recept afdrukken
Vis shaslick maken met zalm en garnaal. Zó gemaakt in marinade van citroen en knoflook. Een visspies bbq recept.
Ingrediënten
- 275 gr zalmfilet
- 275 gr garnalen
- 1 gele paprika
- 1 witte ui
- 2 el kruiden vers
Marinade
- olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen het sap
- cayennepeper
Extra
- 10 prikkers
Instructies
- Pel en pers de knoflook, meng met 2 el olijfolie en voeg peper en zout naar smaak toe. Leg de garnalen in dit mengsel.
- Snij de paprika in grove stukken, pel de ui en snij in stukken. Snij de zalmfilet in blokjes en leg deze in een marinade van citroensap, 1 el olijfolie en cayennepeper.
- Rijg de vis, garnalen, paprika en ui afwisselend aan de stokjes en grill ze op de bbq. Maak de visspies af met verse kruiden.
Ook lekker: avocado dip met yoghurt en limoen, 'n gezonde dipsaus. Cocktailsaus zonder alcohol is ook een idee.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?