Granaatappels dit is waarom we deze vaker moeten eten

Granaatappel superfruit! De Egyptenaren dachten dat je van ’t sap van een granaatappel onsterfelijk werd. Nu weten we wel beter, maar een granaatappel is en blijft hartstikke goed voor je lijf. Waarom het zulk superfruit is? Nou hierom:

Granaatappel

# Antioxidanten

Een granaatappel zit vol antioxidanten die, wat betekende het ook alweer? Je cellen beschermen. De pitten en het sap zouden ontstekingen remmen en bloeddrukverlagend werken. Goed voor het lijf dus, dat pittige ronde ding.

# Vitamine C

Vol vitamine C zit zo’n granaatappel. Dus als je grieperig bent of wanneer je merkt dat je weerstand wat minder is: drink wat granaatappelsap, ben je er hopelijk zo weer bovenop. Ga wel voor de verse en niet die met toegevoegde suikers.

Lekker! Rijst uit de oven van Ottolenghi met granaatappel.

# Receptje

Granaatappel met een iets wat harde buitenkant en honderden pitjes on the inside, smaakt perfect door de yoghurt, in een couscous of door een rijkgevulde ovenschotel met iets van wortel, sinaasappel en geitenkaas. Het sap kan je gewoon persen en direct opdrinken. Of je maakt er een smoothie van. Als de buitenkant hard en glad is, dan kan je ‘m nog een week in de koelkast bewaren.

Glazuur! van granaatappelpitjes en pistache.

Ha! Dát is dus waarom we regelmatig granaatappels moeten eten.

Gezond recept met granaatappelpitjes maken, aubergines met yoghurtsaus en granaatappel.

Geschreven op: 11 januari 2020

Door Geschreven op: 11 januari 2020Laatste update: 15 juni 2024

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek juni 2024
De Smaak van Italie mei 2024

Recente recepten en artikelen