3x heerlijke lentegerechten

Crostini met tomaat

Eindelijk, het is lente! Nu is het natuurlijk al vanaf 21 maart officieel lente, maar als het aan het weer ligt, begint de lente eigenlijk deze week pas echt. Hoog tijd om de stamppotten en andere zware maaltijden de deur uit te doen en nieuwe, frisse voorjaarsgerechten te verwelkomen. Deze drie heerlijke gerechten zijn perfect voor een zonnige lentedag en heel eenvoudig om te maken! Bon appétit!

Zoete chiligarnalen met kokosrijst

Zoete chiligarnalen met kokosrijst

Een absolute ‘must-taste’ is dit gerecht met zoete chiligarnalen en kokosrijst. Met tomaat, paksoi, rijst, en cocktailgarnalen maak je in maar 15 minuten dit speciale en heerlijke gerecht klaar. Heb je wat over? Bewaar het dan voor de volgende dag als lunch, ook dan is het erg lekker!

Broccoli Quiche recept

Broccoli quiche

Deze broccoli quiche is een heerlijke variatie op de gewone, zwaardere quiches. De mozzarella, cherrytomaatjes, broccoli en crème fraîche maken van deze hartige taart een waar feestje! Eet hem lekker buiten op met een frisse salade ernaast en een glaasje witte wijn of spa rood met een citroenschijfje. Laat de lente maar komen!

Salade met tonijn en avocado recept

Salade tonijn

Deze salade met tonijn en avocado is absoluut een heerlijke, maar ook gezonde optie! De tonijn en avocado bevatten veel gezonde bestanddelen en de tomaat geeft het een heerlijk frisse smaak. Dit gerecht is ook heel gemakkelijk om voor één persoon te maken en in een handomdraai heb je een heerlijke, frisse en voedzame salade!

Kijk voor meer heerlijke en gezonde gerechten op onze gezonde recepten pagina.