Aardappel preisoep vegetarisch
Aardappel-preisoep met een lekkere bite van wortel en prei, ideaal voor een smakelijke lunch of als maaltijd met een tosti. Eenvoudig te bereiden en lekker voedzaam! Deze aardappel-preisoep is volledig vegan. Hoewel dit voor mosterd kan variëren, is de meeste mosterd 100% plantaardig. Net even anders: romige preisoep met bieslook, zonder poespas. Voeg wat geroosterde pijnboompitten of croutons toe voor extra textuur en een knapperige topping.
Vegan soep van aardappel, mosterd en prei met een lekkere bite van wortel en bosui. Heel simpel om zelf te maken.
Ingrediënten
- 300 gr aardappelen
- 1 ui
- 2 preien
- 150 gr wortels
- 1 el olijfolie
- 1 el mosterd
- 600 ml groentebouillon
- 1 bosui
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Snipper de ui en bak deze in olijfolie tot hij glazig is. Voeg de mosterd toe en bak kort mee. Voeg de aardappelen en de bouillon toe, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Was de prei en wortels. Snijd de prei in ringen en de wortels in dunne reepjes. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa en breng opnieuw aan de kook.
- Voeg de prei en wortels toe en laat nog een paar minuten meekoken.
- Breng de soep op smaak met peper en verdeel over kommen. Hak de bosui fijn en strooi deze als topping over de soep.
Maak je vegetarische preisoep compleet met verse kruiden zoals peterselie of munt. Ze geven de soep een heerlijke, extra smaakdimensie.
Ook lekker: knolselderijsoep met hazelnoten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Heerlijke soep, makkelijk, zo gemaakt, en met wat stokbrood erbij een overheerlijke lunch…
Fijn, dank!