- Aantal: 3
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 110
Aardappel-preisoep met een lekkere bite van wortel en prei, ideaal voor een smakelijke lunch of als maaltijd met een tosti. Eenvoudig te bereiden en volledig veganistisch!
Deze aardappel-preisoep is volledig vegan. Hoewel dit voor mosterd kan variëren, is de meeste mosterd 100% plantaardig,
Net even anders: romige preisoep met bieslook, zonder poespas.
Zo maak je een simpele aardappel preisoep
- Schil de aardappelen en snij in stukken. Snipper de ui en bak in olijfolie. Bak de mosterd kort mee en voeg de aardappelen samen met de bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes 10 minuten koken.
- Was de prei en wortels en snij de prei in ringen en de wortels in dunne reepjes. Pureer de soep met een staafmixer en breng weer aan de kook. Voeg de prei en wortels toe en laat kort mee koken.
- Breng de soep op smaak met peper en verdeel over kommen. Hak de bosui fijn, gebruik als topping. Geniet!
Gebruik verse kruiden zoals peterselie of munt om deze vegetarische soep af te maken, dit geeft de aardappel preisoep zo’n extra lekkere smaak.
Ook lekker: knolselderijsoep met hazelnoten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Heerlijke soep, makkelijk, zo gemaakt, en met wat stokbrood erbij een overheerlijke lunch…
Fijn, dank!