Aardappel preisoep vegetarisch

Aardappel preisoep vegetarisch

Met wortel
  • Aantal: 3
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Aardappel preisoep vegetarisch met een lekkere bite van wortel en prei. Heel simpel om te maken voor de lunch of als maaltijd met een lekkere tosti uit de pan.

Aardappel preisoep vegan

Deze aardappel preisoep is vegan. Bij de mosterd zou het nog wel eens anders kunnen zijn maar meestal is de mosterd 100% plantaardig.

Ingrediënten

  • 300 gr aardappelen
  • 1 ui
  • 2 preien
  • 150 gr wortels
  • 1 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 bosui

Zo maak je een simpele aardappel preisoep

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken. Snipper de ui en bak in olijfolie. Bak de mosterd kort mee en voeg de aardappelen samen met de bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes 10 minuten koken.
  2. Was de prei en wortels en snij de prei in ringen en de wortels in dunne reepjes. Pureer de soep met een staafmixer en breng weer aan de kook. Voeg de prei en wortels toe en laat kort mee koken.
  3. Breng de soep op smaak met peper en verdeel over kommen. Hak de bosui fijn, gebruik als topping. Geniet!

Gebruik verse kruiden zoals peterselie of munt om deze vegetarische soep af te maken, dit geeft de aardappel preisoep zo’n lekkere smaak.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...