Chocolade recepten

Chocolade recepten maken, ’n snelle babka van bladerdeeg, American cookies of luchtige chocoladecake, welk chocolade recept is favoriet? Zelf chocolade recepten en gerechten maken is kei leuk en lekker.

Makkelijke chocolade recepten

Makkelijke chocolade recepten zoals blondies, gepofte rijst rotsjes of ’n chocolademousse met ricotta. Maak zelf ’n lekkernij van cacao. Cacao wordt gewonnen uit cacaobonen die in de pit van de vrucht van de cacaoboom groeien. Chocolade is over de hele wereld erg geliefd en vooral de Belgische chocolade staat bekend als één van de lekkerste van de wereld. Chocolade is te koop in repen, maar ook als bonbons, als chocolademelk en in koekjes, taarten en ijsjes.

Bekende Belgische chocoladeproducenten zijn Leonidas, Côte d’Or, en Bouchard. Daarnaast staat in België ook de grootste chocoladefabriek ter wereld. Veel mensen kopen dan ook heel wat chocola bij een bezoek aan België. Echter groeien de cacaobonen alleen in tropische gebieden.

Chocolade gerechten

’t Is heel makkelijk om zelf chocolade gerechten te maken met onderstaande chocolade recepten. Denk aan chocoladetaart recept met fudge, pindarotsjes met chocolade of chocolade lava cake. Brownies met frambozen niet te vergeten.