Geroosterde paprika
- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 35 min
- Klaar in: 40 min
- Kcal: 174
Geroosterde paprika in een marinade gemaakt van granaatappelmelasse, rode wijnazijn en olijfolie, je maakt 't heel makkelijk en snel in de oven of boven het vuur.
Paprika roosteren
Een paprika roosteren is reuze makkelijk en snel. Het zwarte velletje veeg je er zo van af, snij in dunne reepjes en marineer lekker. Wedden dat je 'm nooit meer anders maakt en veel lekkerder als uit 'n potje.
Ook lekker: Geroosterde paprika feta dip met oregano en knoflook.
Paprika uit de oven
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de paprika's in het midden van de bakplaat en bak ze in zo'n 35 minuten helemaal zwart.
- Haal de paprika uit de oven en stop in een plastic zak zodat ze afkoelen en de zwarte velletjes makkelijk loslaten. Maak de dressing ondertussen; granaatappelmelasse, rode wijnazijn en olijfolie mengen.
- Kijk na een kwartier of de paprika makkelijk te pellen is. Verwijder dan ook de zaadlijsten, snij in repen en marineer met de marinade van granaatappel.
Eet lekker met een salade of meng met de pasta.
Ook lekker: Paprika tomatensoep van gegrilde groenten uit de oven.
Paprika roosteren boven het vuur
- Zet je gaspit aan en leg de paprika op het vuur. Zodra de paprika zwart is begin je met draaien tot de hele paprika zwart is.
- Haal de paprika's van het vuur en stop in een plastic zak zodat ze afkoelen en de zwarte velletjes makkelijk loslaten. Maak de dressing ondertussen; granaatappelmelasse, rode wijnazijn en olijfolie mengen.
- Kijk na een kwartier of de paprika makkelijk te pellen is. Verwijder dan ook de zaadlijsten, snij in repen en marineer met de marinade van granaatappel.
Paprika roosteren op 't gasfornuis doe je zó.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?