Eenpersoons havermout ontbijt
Een favoriet ontbijt: havermout. Lekker, gezond, vezelrijk en hartstikke voedzaam. Eenvoudig zelf te maken, heerlijk warm en dus ideaal voor koude wintermaanden. Volop variatiemogelijkheden!
De basis blijft hetzelfde, maar varieer met toppings zoals noten, fruit en zaden naar jouw smaak. Gebruik (plantaardige) melk naar keuze voor de perfecte finishing touch. Ook lekker: rijstpap maken. Smeuïge zoete rijst met kardemom, kaneel en peer.
Tip: eet ook eens met chocolade, zoals deze chocolade havermout met banaan en noten. Eet de havermout altijd warm, dan is ie 't lekkerst!
Recept afdrukken
Start je dag gezond met havermout ontbijt. Voeg noten, fruit en zaden toe aan deze vezelrijke kom vol smaak. Kies je favoriete melk, simpel en voedzaam.
Ingrediënten
- 30 gr havermout
- 100 ml melk naar keuze
- ½ banaan of 1 tl suiker
- 1 tl kaneel
Topping optioneel
- ½ banaan
- ½ bloedsinaasappel
- 1 tl amandelen
Instructies
- Verwarm de melk met kaneel. Prak de banaan en voeg toe aan de melk samen met de havermout.
- Roer de havermout op laag vuur door en haal van het vuur. Snij het fruit voor de topping en hak de amandelen.
- Schenk de havermout in een kom, maak af met de topping en eet direct.
Maak ook eens: havermout met yoghurt en fruit.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?