Basisrecept: zo maak je de allerlekkerste havermout
Een favoriet ontbijt: havermout. Het is lekker, gezond, vezelrijk en hartstikke voedzaam. Bovendien is het eenvoudig zelf te maken, heerlijk warm en dus ideaal voor de koude wintermaanden. Het heeft volop variatiemogelijkheden! De basis blijft hetzelfde, maar je kunt eindeloos variëren met toppings zoals noten, fruit en zaden, geheel naar jouw smaak. Gebruik (plantaardige) melk naar keuze voor de perfecte finishing touch. Ook lekker: rijstpap, een smeuïge zoete rijst met kardemom, kaneel en peer.
Tip: eet ook eens havermout met chocolade, zoals deze havermout met banaan, cacao en noten. En vergeet niet, de havermout is het lekkerst als je hem altijd warm eet!
Basisrecept: zo maak je de allerlekkerste havermout – eenpersoons havermout ontbijt
Ingrediënten
- 30 gr havermout
- 100 ml melk naar keuze
- ½ banaan of 1 tl suiker
- 1 tl kaneel
Topping optioneel
- ½ banaan
- ½ bloedsinaasappel
- 1 tl amandelen
Instructies
- Verwarm de melk met kaneel. Prak de banaan en voeg toe aan de melk samen met de havermout.
- Roer de havermout op laag vuur door en haal van het vuur. Snij het fruit voor de topping en hak de amandelen.
- Schenk de havermout in een kom, maak af met de topping en eet direct.
Maak ook eens: havermout met yoghurt en fruit.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?