Italiaanse salade een frisse salade met een bite

Bite van crispy bacon
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Ben je op zoek naar een lekkere, frisse salade met een bite? Dan is deze salade met cherrytomaatjes, rucola, ui, mozzarella en bacon een echte aanrader! Lekker bij een Italiaanse maaltijd of als voorgerecht.

Crispy van bacon

Knapperig, crispy bacon, daar ga je blij van worden! De bakplaat kun je het beste bekleden met aluminiumfolie, leg daar de plakjes bacon op. Zorg wel dat ze een beetje uit elkaar liggen. De oven mag op 200 graden en de bakplaat met bacon in het midden. In ruim 10 minuten en als je bacon mooi donkerrood kleurt is je krokante, knapperige bacon klaar. Leg de bacon op keukenpapier, dep het vet er af en laat even rusten. Geniet van je crispy moment!

Ingrediënten

  • 75 gr rucola
  • mini mozzarella bolletjes
  • 125 gram cherrytomaten
  • 1 kleine rode ui
  • plakjes bacon
  • 2 el balsamico crème

Bereidingswijze

  1. 1Snij de cherrytomaatjes door de helft en snipper de ui fijn. Doe alle ingrediënten in een slakom en schep het goed om.
  2. 2Snij de bacon in kleine stukjes, bak krokant en laat afkoelen voor je de bacon op de salade doet.
  3. 3Leg de salade op de borden maak af met de topping van bacon en geniet!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...