Italiaanse salade een frisse salade met een bite
Italiaanse salade, een frisse eenvoudige salade met bite. Met crispy prosciutto, rucola en balsamico staat 't in no time op tafel. Lekker bij een Italiaanse maaltijd als lunch, bij- of voorgerecht.
Eet je de salade graag vegetarisch, neem plantaardige bacon, écht een aanrader.
Origineel en erg lekker: pasta carbonara zonder room met pecorino.
Krokante Prosciutto
Krokante prosciutto bak je in een droge koekenpan of bakplaat. Uit de oven kan ook op 200 graden. In zo'n 10 minuten of als je bacon mooi kleurt is je krokante, prosciutto klaar. Leg de prosciutto op keukenpapier, dep het vet er af en laat rusten, makkelijke prosciutto doe je zo.
Meer: Italiaanse recepten.
Ingrediënten
- 70 gr rucola
- 100 gr mozzarella bolletjes ovolini
- 125 gr gekleurde cherrytomaten
- 1 rode ui klein
- 4 plakken Prosciutto (plantaardig)
- 2 el balsamico crema
Instructies
- Snij de cherrytomaten door de helft, pel en snij de ui in dunne ringen. Doe alle ingrediënten in een kom en schep om.
- Bak de (plantaardige) prosciutto krokant in een droge koekenpan en laat afkoelen.
- Schep de salade op borden en maak af met de topping van prosciutto en geniet. Simpele Italiaanse salade maken zó doe je dat.
Vul eventueel aan met geroosterde paprika en zongedroogde tomaten.
Ook lekker: Italiaanse rode rijst salade met mozzarella en basilicum, vol van smaak. Favoriet Italiaans recept. Met ’n flinke hand verse kruiden en bocconcini bolletjes dé Italiaanse mozzarella bolletjes uit Napels.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?