Kibbeling maken van kabeljauw

Kibbeling maken van kabeljauw

Kibbeling met remouladesaus, heel lekker en simpel om zelf te maken. Neem kabeljauw en maak een beslag van koud bruisend water, bloem en ei. Een sausje naar keuze zoals tartaarsaus wat lijkt op remoulade saus of ravigote. Een beslag voor kibbeling kan je op verschillende manieren maken. Met koud (bruisend)water, (blond)bier of melk, een ei of eidooier. Onderstaand werkt perfect. Neem een bloem vrij van gluten mocht je glutenvrije beslag willen maken.

Ook kan je verschillende soorten vis gebruiken maar een stevig stukje kabeljauw geeft toch het lekkerste resultaat. Kruid lekker met viskruiden, deze kruiden kan je zelf maken of neem ze kant en klaar.

Viskruiden maken: neem 2 el peterselie, snuf zwarte peper, halve tl knoflookpoeder, snuf cayennepeper, 1 el paprikapoeder, 1 tl gedroogde dille en een snuf zout om je viskruiden zelf te maken.

Een frituurpan heb je niet nodig, kibbeling kan je prima zelf maken zonder frituurpan, neem een wok en gebruik zonnebloemolie.

Ook lekker: wrap met kibbeling en zeewier teriyaki en sesam.

Kibbeling maken van kabeljauw

Kibbeling maken

4.4 van 13 stemmen
Recept afdrukken
Leer zelf heerlijke kibbeling maken van kabeljauw, ontdek het beslaggeheim en geniet van deze Hollandse lekkernij met je favoriete saus!
Gang Bijgerechten, lunch, snack
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 352

Ingrediënten

  • 600 gr kabeljauw
  • 1 el viskruiden
  • 160 gr bloem
  • 110 ml water koud bruisend
  • 2 eieren dooiers
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Maak eerst het beslag. Meng het bloem met enkel de ei-dooiers en het bruisende water tot een glad mengsel. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Snij de kabeljauw in stukjes in de grote van wat voor jou perfect is als een stukje kibbeling. Meng de stukken vis met de viskruiden.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok tot 180 graden.
  • Haal een stuk kibbeling door het bloemmengsel en leg voorzichtig in de hete olie. Laat de vis krokant bakken in zo'n 5 minuten. Herhaal dit met alle stukjes kabeljauw.
  • Laat uitlekken op keukenpapier. Dip met een lekker sausje en eet gelijk op.

Eet lekker en drink een koud biertje erbij.

Ook lekker: wortelstamppot met kibbeling en pastinaak.

Kibbeling recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024