Köfte in tomatensaus

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 2:20 h
  • Klaar in: 2:20 h

Maak deze typisch Turkse köfte in tomatensaus met aubergine. Erg eenvoudig klaar te maken en heel lekker.

Tip: Serveer het samen met wat rijst.

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine
  • Verse peterselie
  • 3 uien
  • 2 theelepels zevenkruiden poeder
  • 5 teentjes knoflook
  • 800 gram gehakte tomaten in blik
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 mespuntje suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 150 gram gehakt
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel gedroogde munt

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergine in 8 plakken van ongeveer een halve cm. Kwast ze in met een beetje olijfolie en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Bestrooi de plakken met een snufje zout en zet ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap2

Verhit een pan met een dikke bodem op laag vuur en doe hier een scheutje olijfolie in. Snipper de uien heel fijn en voeg 2/3 ervan aan de pan toe. Voeg ook 1 theelepel zevenkruiden poeder toe en roer het goed door tot de uitjes zacht zijn.

Stap3

Pers 3 teentjes knoflook boven de pan, draai het vuur wat hoger en voeg ook de tomaten uit blik, de tomatenpuree en 300 ml water toe. Roer het goed door elkaar en voeg dan ook de suiker, wat peper, wat zout en het kaneelstokje toe. Breng de saus aan de kook en draai dan het vuur laag. Laat de saus 1 uur zachtjes pruttelen.

Stap4

Pak een grote kom en doe hier het gehakt, de overgebleven ui, 2 geperste teentjes knoflook, de bloem, de eidooier, de gehakte peterselie, peper, zout, munt en 1 theelepel zevenkruiden poeder in. Roer het geheel door elkaar en draai er balletjes ter grootte van een golfbal van.

Stap5

Verhit olie in een koekenpan, leg er de gehaktballetjes in en bak ze aan alle kanten bruin. Leg de köfte vervolgens op de aubergine. Haal het kaneelstokje uit de tomatensaus en giet de saus over de köfte. Dek de schaal af met aluminiumfolie.

Stap6

Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en zet de ovenschaal er ongeveer 1 uur in. Haal na 50 minuten het aluminiumfolie eraf. Garneer het eventueel nog met wat verse peterselie.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

117

Commentaar op recept

  1. posted by Koken on 13 december 2015

    Hallo, u heeft het bij stap 2 over een tomatensausje. Hoe maak ik die ? Groetjes

    • posted by Noor on 16 december 2015

      Excuses, er stond een foutje in het recept. Bedankt voor je reactie. Het recept is aangepast. Veel succes met koken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab