Thaise laab (larb): frisse kipsalade in slablaatjes

Thaise laab (larb): frisse kipsalade in slablaatjes

Niet zo'n trek en liever een lichte maaltijd? Of probeer je de koolhydraten te vermijden? Of is het bloedheet weer en wil je gewoon iets fris? Dan is laab misschien wel jouw nieuwe favoriete recept. Want deze Thaise kipsalade is ontzettend fris, en omdat we 'm serveren met slablaadjes, ook nog eens perfect als lichte maaltijd. De kipsalade serveren we koud, en is daarom perfect voor zomerse dagen.

Ook handig: omdat we de salade koud serveren, kun je 'm ook goed bewaren in de koelkast. Zo kun je laab ook eten als snel tussendoortje of als lunch, slablaadjes vullen en klaar. Supermakkelijk dus, en daarom ook buiten de zomer een groot favoriet op de redactie. Met maar een paar ingrediënten, als groene kruiden en smaakmakers, als vissaus en limoensap, maak je zo een toffe maaltijd. Precies zoals we gewend zijn van de Thaise keuken.

Dit: noodle omelet recept met sesam is ook een lekker bijgerecht.

Thaise laab gevulde slablaadjes

Thaise laab: kip in slablaatjes

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Deze Thaise kipsalade is fantastisch als je zin hebt in een lichte maaltijd. Laab is fris, snel klaar en supermakkelijk te maken. Dit wil je!
Gang lunch, snack, voorgerecht
Keuken Aziatisch, Thaise
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 174

Ingrediënten

  • 1 el kleefrijst
  • 1 el olie
  • 400 gr kipgehakt
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 sjalot in ringen
  • 1 bosui in ringen
  • 5 gr munt de blaadjes
  • 5 gr koriander de blaadjes
  • 2 el vissaus
  • 2 el limoensap

Instructies

  • We beginnen met het maken van de gemalen rijst, die we gebruiken als krokante topping voor laab. Voeg een eetlepel rijstkorrels toe aan een droge pan en rooster ze goudbruin, ongeveer 5 minuten. Laat afkoelen en maal tot grof poeder met een vijzel.
  • Verhit een eetlepel olie in een pan en bak het gehakt krokant, tot al het vocht verdampt is en het vlees een krokant korstje heeft. Dit duurt zo'n 20 minuten.
  • Voeg een schep van de gemalen rijstkorrels toe en roer door het gebakken vlees samen met de chilivlokken. Bak 2 minuten mee en laat vervolgens de laab afkoelen.
  • Doe, zodra de laab is afgekoeld, de gesneden sjalot, bosui, munt, koriander, vissaus en limoensap bij het vlees. Schep het geheel goed om, zodat al het vlees is gemengd met de sappen en smaken van de ingrediënten.
  • Schik de laab op een mooie schaal en serveer samen met slablaadjes.

Door de rauwe sjalotten te wassen, haal je de sterke smaak er vanaf. Handig!

Ook lekker: Thaise vistempura.

Kleefrijst kun je vinden in de meeste Aziatische supermarkten. De rijst wordt ook wel verkocht onder de naam glutinous rice, zoete rijst, en Thai sticky rice.

Laab recept met kip

Maak ook eens: Thaise kip cashew met rijst.

Thaise laab met kip

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter