Omelet met aubergine en courgette

Omelet met aubergine en courgette

Deze omelet met aubergine, courgette en cherrytomaten is precies wat je zoekt voor een snelle en lekkere lunch of een makkelijk diner. Het geheim zit in de frisse topping van verse basilicum en krokante uitjes, die de omelet net dat beetje extra geven. Serveer het op brood of toast en je hebt een heerlijke, lichte maaltijd. Simpel, snel en vol smaak – de perfecte combinatie voor drukke dagen!

Deze snelle roerbak omelet is een lekker en simpel ei-recept dat altijd goed is. Voeg eventueel wat gesneden rode ui in ringen toe, en je hebt in no-time een ratatouille met ei. Een smaakvolle en gezonde optie voor elke maaltijd, zonder gedoe!

Ook lekker: roerei met kruiden. Of maak eens een kruidige omelet met ui en tomaat.

Aubergine omelet

Aubergine omelet met courgette

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Aubergine omelet met courgette, tomaat en een topping van basilicum en uitjes, geserveerd op brood of toast. Een snel en smakelijk ei-recept!
Gang lunch
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 23 minuten
Porties 4 personen
calorieën 305

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl oregano
  • 250 gr cherrytomaten
  • 6 eieren
  • 100 ml melk
  • 80 gr geraspte kaas

Optioneel

  • basilicum vers
  • krokante uitjes
  • Sriracha hot sauce
  • brood naar keuze

Instructies

  • Was de aubergine en courgette en snijd ze in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de aubergine en courgette op middelhoog vuur tot ze beginnen te kleuren. Voeg de oregano, versgemalen peper en zout naar smaak toe.
  • Was de cherrytomaten en snijd ze doormidden. Klop de eieren los met de melk, voeg de kaas en wat extra peper naar smaak toe.
  • Giet het eimengsel bij de aubergine en courgette in de pan. Leg de cherrytomaten met de snijkant naar boven op het eimengsel.
  • Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en bak de aubergine omelet met courgette zo’n 10 minuten. Haal de deksel van de pan en check of het ei gestold is. Is het nog niet helemaal gestold? Laat het dan nog even zonder deksel op laag vuur staan.

Maak de omelet af met verse basilicumblaadjes, krokante uitjes en, als je van pit houdt, een scheutje hete saus voor die extra kick.

Tip: wil je het net iets anders? Laat de omelet dan in de oven garen. Zorg er wel voor dat je een ovenvaste pan gebruikt, zodat je geen gedoe hebt met het overbrengen naar een bakvorm.

Ook lekker: Ratatouille recept of maak eens wat anders voor de lunch, een frittata met mozzarella en tomaat.

Omelet ratatouille maken
Omelet aubergine en courgette

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Kookboek Happy Holy Belly maart 2025
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Editie 1 2025