Salsa verde recept

Salsa verde recept

Zó maak je het!
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min

Groene saus van verse kruiden vol van smaak. Dat is salsa verde. Met een heel makkelijk recept, maak je ’t simpel zelf.

Verse kruiden

Salsa verde is een Italiaanse groene klassieker, een saus van olijfolie met gehakte peterselie, op smaak gebracht met citroen, knoflook en kappertjes. Elk simpel gerecht maak je hiermee fris en een beetje pittig. Bij voorkeur met verse peterselie maar andere verse kruiden of een mix hiervan kan ook.

Ingrediënten

  • 15 gr peterselie
  • rasp van 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 1 el kappertjes
  • 120 ml olijfolie
  • verse peper
  • snuf zout

Bereidingswijze salsa verde

  1. Gebruik van de peterselie alleen het blad en dunne steeltjes en hak grof. Rasp de schil van de citroen, pers de knoflook, hak de kappertjes grof.
  2. Meng alles goed in een kommetje en proef. Breng op smaak met verse peper en een snuf zout. Laat de salsa even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Varieer met kruiden zoals basilicum / bieslook / kervel / dragon / koriander / munt.
Voeg eventueel wat gehakte ansjovis toe en / of een gesnipperde sjalot.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...