Salsa verde recept

Salsa verde recept

Zó maak je 't
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 5 min
  • Wachttijd: Wachttijd 10 min
  • Klaar in: Klaar in 15 min
  • Kcal: Calorieën 270

Salsa verde recept, zó maak je ’t, ’n groene saus van verse kruiden vol smaak. Dat is salsa verde. Met dit hele makkelijke recept, maak je het simpel zelf.

Italiaanse salsa verde

Salsa verde is een Italiaanse groene klassieker, ’n saus van olijfolie met gehakte peterselie, op smaak gebracht met citroen, knoflook en kappertjes. Aanrader met een bruschetta en tomaat flinterdun gesneden als een carpaccio.

Een simpel gerecht maak je hiermee fris en een beetje pittig. Bij voorkeur met verse peterselie maar andere verse kruiden of een mix hiervan kan ook. Italiaanse salsa verde je wilt nooit meer anders.

Ook lekker bij: geroosterde pompoen uit de oven met verse kruiden.

Soms kom je in Italië tegen dat ze (geweekt) brood toevoegen aan het salsa verde recept (bagnet vert), dit doen ze om de saus wat dikker te maken. De Gremolata is een variant hierop, een mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie dat ook veel gebruikt wordt in de Italiaanse keuken.

Salsa verde recept

Salsa verde recept

4 van 6 stemmen
Recept afdrukken
Salsa verde recept: zelf een groene kruidensaus maken | In 15 minuten klaar | Heerlijk met verse kruiden en citroen
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 270

Ingrediënten

  • 15 gr peterselie
  • 1 citroen 't rasp
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el kappertjes
  • 120 ml olijfolie
  • peper vers gemalen
  • snuf zeezout

Instructies

  • Gebruik van de peterselie alleen het blad en dunne steeltjes en hak grof. Rasp de schil van de citroen, pers de knoflook, hak de kappertjes grof.
  • Meng alles goed in een kommetje en proef. Breng op smaak met peper en een snuf zeezout. Laat de salsa even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Zó maak je salsa verde.

Varieer met kruiden zoals basilicum / bieslook / kervel / dragon / koriander / munt. Voeg eventueel wat gehakte ansjovis toe en of ’n gesnipperde sjalot.

Ook lekker: Pesto van radijsblad ofwel ’n radijspesto super makkelijk en erg lekker recept. Pesto van radijsloof dip met toast of als smeersel op de boterham.

Salsa verde recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024