Salsa verde recept

Salsa verde recept

Zó maak je 't
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 270
Naar het recept

Salsa verde recept, zó maak je ’t, ’n groene saus van verse kruiden vol smaak. Dat is salsa verde. Met dit hele makkelijke recept, maak je het simpel zelf.

Italiaanse salsa verde

Salsa verde is een Italiaanse groene klassieker, ’n saus van olijfolie met gehakte peterselie, op smaak gebracht met citroen, knoflook en kappertjes.

Een simpel gerecht maak je hiermee fris en een beetje pittig. Bij voorkeur met verse peterselie maar andere verse kruiden of een mix hiervan kan ook. Italiaanse salsa verde je wilt nooit meer anders.

Ingrediënten

  • 15 gr peterselie
  • rasp van 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 1 el kappertjes
  • 120 ml olijfolie
  • verse peper
  • snuf zout

Zo maak je salsa verde

  1. Gebruik van de peterselie alleen het blad en dunne steeltjes en hak grof. Rasp de schil van de citroen, pers de knoflook, hak de kappertjes grof.
  2. Meng alles goed in een kommetje en proef. Breng op smaak met verse peper en een snuf zout. Laat de salsa even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Zó maak je salsa verde.

Varieer met kruiden zoals basilicum / bieslook / kervel / dragon / koriander / munt. Voeg eventueel wat gehakte ansjovis toe en of ’n gesnipperde sjalot.

Ook lekker: Pesto van radijsblad ofwel ’n radijspesto super makkelijk en erg lekker recept. Pesto van radijsloof dip met toast of als smeersel op de boterham.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.8. van 5 stemmen.
Please wait...