Salsa verde recept
Salsa verde recept, zó maak je 't, 'n groene saus van verse kruiden vol smaak. Dat is salsa verde. Met dit hele makkelijke recept, maak je het simpel zelf.
Italiaanse salsa verde
Salsa verde is een Italiaanse groene klassieker, 'n saus van olijfolie met gehakte peterselie, op smaak gebracht met citroen, knoflook en kappertjes. Aanrader met een bruschetta en tomaat flinterdun gesneden als een carpaccio.
Een simpel gerecht maak je hiermee fris en een beetje pittig. Bij voorkeur met verse peterselie maar andere verse kruiden of een mix hiervan kan ook. Italiaanse salsa verde je wilt nooit meer anders.
Ook lekker bij: geroosterde pompoen uit de oven met verse kruiden.
Soms kom je in Italië tegen dat ze (geweekt) brood toevoegen aan het salsa verde recept (bagnet vert), dit doen ze om de saus wat dikker te maken. De Gremolata is een variant hierop, een mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie dat ook veel gebruikt wordt in de Italiaanse keuken.
Ingrediënten
- 15 gr peterselie
- 1 citroen 't rasp
- 1 teentje knoflook
- 1 el kappertjes
- 120 ml olijfolie
- peper vers gemalen
- snuf zeezout
Instructies
- Gebruik van de peterselie alleen het blad en dunne steeltjes en hak grof. Rasp de schil van de citroen, pers de knoflook, hak de kappertjes grof.
- Meng alles goed in een kommetje en proef. Breng op smaak met peper en een snuf zeezout. Laat de salsa even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Zó maak je salsa verde.
Varieer met kruiden zoals basilicum / bieslook / kervel / dragon / koriander / munt. Voeg eventueel wat gehakte ansjovis toe en of 'n gesnipperde sjalot.
Ook lekker: Pesto van radijsblad ofwel ’n radijspesto super makkelijk en erg lekker recept. Pesto van radijsloof dip met toast of als smeersel op de boterham.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?