
Witte bonensoep met tomaten
Witte bonensoep met tijm, rozemarijn en salie. Een lekkere soep met krachtige bouillon voor de herfst en wintermaanden met veel verse kruiden. Serveer als lunch- tussen- of hoofdgerecht.
Witte bonensoep met groenten
Witte bonensoep met groenten en tomaat, 'n kom goed gevuld vol vitaminen. Wil je meer groenten toevoegen dan zou je dunne plakjes bospeen kunnen toevoegen, past perfect.
Ook lekker: Italiaanse groentesoep 'n makkelijke minestrone.
Voor erbij: salade van venkel tomaat en hazelnoot met Monini extra vergine.

Ingrediënten
- 480 gr witte bonen pot 720 gr
- 400 gr tomatenblokjes blik
- 250 gr spitskool in reepjes
- 15 gr tijm, rozemarijn en salie verse kruiden
- 350 ml krachtbouillon groente
- 1/2 tl chilivlokken
- 3 el olijfolie
- 1 ui in dunne ringen
- 2 teentjes knoflook
Instructies
- Pel en snij de ui in dunne ringen en bak samen met de chilivlokken met 3 el olie in een soeppan zo'n 5 minuten op laag vuur. Voeg de tomaten met vocht en de helft van de bonen zonder vocht toe en bak al roerend nog kort.
- Pel en pers de knoflook, voeg toe aan de soeppan samen met de gesneden spitskool en kruidenblaadjes en bak nog kort mee.
- Voeg de bouillon, met zoveel water als op de gebruiksaanwijzing van de pot staat, toe en breng aan de kook. Laat de soep nog 10 minuten zacht koken en voeg dan ook de rest van de bonen toe.
- Schep in kommen met extra olijfolie en chilivlokken.
Eet lekker met warm ciabatta brood en eventueel wat zure room.
Tip: Bonen uit blik zijn lekker al kant- en klaar en dus makkelijk en heel snel, mocht je gedroogde bonen in huis hebben kan dat natuurlijk ook maar dan ben je iets langer bezig met het drogen en koken.
Ook lekker: rijst met zwarte boontjes champignons en witte kool.

Deel dit recept
Wat vind je van het recept?