Een ei vervangen dit kan je doen – 7 tips!

Ei vervangen

Wat je kan nemen voor het vervangen van een ei – 7 tips! Komt ie:

// 1 Ei vervangen

Weet wel dat naast ’t feit dat een ei een bindende functie heeft, ’t ook een rijzende functie heeft. En dit hebben de onderstaande vervangers nou nét niet. Je zou extra bakpoeder toe kunnen voegen, maar ’t blijft zelf proberen. Fijn om te weten toch?!

  • 3 el pindakaas
  • ½ geprakte banaan
  • 60 gr appelmoes
  • 3 el fruitpuree
  • 1 el chiazaad roeren in 3 el water
  • 60 ml yoghurt
  • 60 ml plantaardige olie

Lekker: Wafels bakken recept recept met ’n topping van banaan pindakaas en chocolade. Geroosterde sesamzaadjes en noten. Zonder ei maar met banaan?

// Ei vervangen per recept

Per recept moet jezelf gaan testen. Ei vervangen verschilt per recept en omdat een ei een bindende functie heeft is de vervanger niet altijd een succes.

Ei vervangen bij het bakken

// Bakken zonder ei

Bakken zonder ei, de eivervanger appelmoes is favoriet en lekker joh! Appelmoes is makkelijk in gebruik, is meestal in huis of je maakt ’t zelf. Wel zit er suiker in de appelmoes dus hou daar rekening mee, voeg eventueel minder suiker toe.

Het rijzingsproces wil je toch niet overslaan in een baksel. Om te zorgen dat je baksel goed gaat rijzen ook zonder ei en te voorkomen dat ’t een compacte hap gaat worden kan je 3 tl bakpoeder nemen ter vervanging van 1 ei. En dan ’t best in combinatie met appelmoes. Dan heb je de binding en het rijzende proces van het ei vervangen.

Ook lekker: ’t Perfecte Eitje Maken ofwel ’n eitje klaarmaken voor als je wel ’n ei eet.

// Glanzend laagje zonder ei

Glanzend laagje zonder ei maak je makkelijk met ’n laagje jam. Direct na het bakken als je taart of cake uit de oven komt voor een glimmend resultaat.

Maak Bananenbrood vegan en glutenvrij met ’n bite van geroosterde paranoten on top en niet té zoet met dadels zonder ei.

Yeah: Flavour ’t nieuwe kookboek van Ottolenghi in de winkels!

Geschreven op: 14 september 2020

Door Geschreven op: 14 september 2020Laatste update: 30 maart 2021

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024

Recente recepten en artikelen