Gezonde tussendoortjes op vakantie

Kleine zakjes noten, heel handig voor op het strand of een avocado van de markt met een lepeltje in het zand. Hier kun je onder andere op letten als je op vakantie bent.

Tussendoortjes op vakantie

Neem ongebrande noten: In de supermarktjes bij de kustplaatsen verkopen ze vaak kleine zakjes noten, handig voor op het strand.
Eet mediterraan: Eenvoudige gerechten met pure ingrediënten, verse salade, stukje vis, mager vlees en geroosterde kip, olijven, gegrilde groenten, hummus met extra vergine olijfolie en een eitje.
Simpel en een heel lekker tussendoortje is de avocado: Een lekker rijpe vers van de markt. Vergeet je lepeltje niet.
Neem als tussendoortje vers fruit: Zoals een stuk meloen op je strandbed in plaats van ijs. Smoothies bij de beachclub, kokossap of kokoswater. ’t Is lekker verfrissend en zorgt voor de electrolyten (essentiële mineralen) die zorgen voor de juiste vochtbalans in je lichaam.
Verse vis, met name schaaldieren: Het is de perfecte brain booster. In landen rond de Middellandse Zee is vis heel gebruikelijk om dagelijks te eten. Een bakje verse garnalen als tussendoortje dus.
Eet weinig brood: Het liefst alleen vers- of zuurdesembrood met extra vergine olijfolie. (Vaak ga je door het eten van brood meer eten en door de granen kun je meer last krijgen van een moeilijke stoelgang) De combinatie van koolhydraten met goede gezonde vetten houden de bloedsuikerspiegel meer in balans dus geen suikerpiek.
Dit neem je mee: Keukenpapier en/of vochtige doekjes, voor vieze handen • klein lepeltje.
In de koelbox: simpele pastasalade met dressing van verse kruiden voor je picknick in het park.

Tip: waar je ook op kan letten, eet langzaam.

Op vakantie neem je daar de tijd voor, zoals het eigenlijk altijd zou moeten. Dat is niet alleen goed voor je lichaam, maar zo waardeer je wat er op je bord ligt en las je een moment van rust in. Langzaam eten, dat kun je eigenlijk het hele jaar doen.

Gezonde tussendoortjes als je op vakantie bent

En sorbetijs is natuurlijk altijd helemaal oké! Nicecream van groente en fruit.

Meeneem lunch borrel en strand. Inspiratie voor een fijne nazomer.

Lees verder

Door Geschreven op: 28 juli 2023Laatste update: 6 oktober 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter

Recente recepten en artikelen