Kervel en zijn comeback
Koken met kervel en meer.
Kervel is een kruid dat minder bekend is als basilicum of tijm maar komt gelukkig met een comeback. Het is gezond (rijk aan vitamine C en kalium) en bijzonder smaakvol. Ontdek dit verrassende kruid en beleef smaakvolle avonturen in de keuken. We leggen je uit wat het is, waar het vandaan komt en hoe het smaakt.
Kervel een (beetje) vergeten kruid
Kervel, ook wel bekend als ’tuinkervel’ of ‘Franse kervel’, is een kruid dat oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied komt. Het heeft een delicate smaak die doet denken aan anijs en peterselie, waardoor het een heerlijke toevoeging is aan allerlei gerechten. Hoewel deze groene blaadjes minder vaak worden gebruikt, verdient het zeker meer aandacht in de keuken.
Lekker: avocado dip met verse peterselie, lekker én gezond met yoghurt en limoen.
Het fijne van kervel is dat het zowel vers als gedroogd kan worden gebruikt. Voeg naar smaak fijngehakte kervel toe aan soepen, sauzen, salades of voeg toe aan je aardappelpuree voor een verrassende smaak. Het verse kruid kan goed worden gebruikt als garnering, waardoor gerechten er niet alleen kleurrijk uitzien, maar ook een heerlijke smaak krijgen. Als je op zoek bent naar een nieuwe smaakmaker, dan is kervel een aanrader.
Online kruiden kopen
Wanneer je op zoek bent naar kruiden zoals kervel kun je dit prima online doen. Met slechts een paar klikken kun je een breed scala aan kruiden vinden en bestellen. Online kruiden kopen biedt verschillende voordelen.
Vaak is er online een breder assortiment aan kruiden van hoge kwaliteit en afkomstig van gecertificeerde leveranciers. Het zal je tijd besparen, geen drukte en wachtrijen. Het gemak van thuisbezorging maakt het proces van kruiden kopen nog aantrekkelijker. Dus neem een kijkje bij online kruidenwinkels en ontdek zelf of het iets voor je is.
Verleg je culinaire grenzen
Nu je weet wat kervel is en waar je online kruiden kunt kopen, is het tijd om je culinaire grenzen te verleggen en te experimenteren met dit smaakvolle kruid. Kervel is veelzijdig en past perfect in vele fijne gerechten. Het voegt een zoete, beetje anijsachtige smaak en geur toe die je zal verrassen.
Probeer eens een romige kervelsoep zoals in het recept hieronder, waarin het kruid de hoofdrol speelt of denk aan salsa verde, de kruid zorgt voor een lichtzoete, anijsachtige smaak. Of voeg een snuf fijngehakte kervel van Van Beekum Specerijen toe aan je favoriete salade voor een extra twist. Je kunt kervel ook gebruiken als smaakmaker in je zelfgemaakte dressings en sauzen. De mogelijkheden zijn er volop.
Kervelsoep
Verwarm 2 el olijfolie en fruit hierin 1 gesnipperde ui en 1 geperste teen knoflook 5 minuten op laag vuur. Doe hier 100 gr verse kervel met steeltjes bij en laat kort meebakken. Voeg 1 liter bouillon en 1 aardappel in blokjes toe. Laat 5-8 minuutjes zachtjes koken of tot de aardappel gaar is. Pureer de ingrediënten glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kervelsoep over 4 kommen en eet direct.
Ook lekker: rucola pesto maken met walnoten, Parmezaanse kaas en knoflook.
Geschreven op: 15 juni 2023
Lees verder
Een dagje naar het strand? Dit zijn gezonde snacks, je honger stillen én je bikini lijf niet in gevaar brengen.
Makkelijke recepten voor op de camping of in je achtertuin. Een klein kampvuur en het is zo gepiept.
Voor dé foodie papa (of jezelf) een selectie van leuke culinaire cadeautjes rond de 10 á 20 euro.
Sladressing, vaak op basis van olie, azijn, mosterd en verse kruiden, maak de lekkerste zelf.
Recente recepten en artikelen