Maak je eigen thee met kruiden

Zelf thee maken

Maak je eigen thee, ’t lijkt misschien wat ingewikkeld, maar dat is het niet. In een handomdraai heb je zelf thee gemaakt en je kunt ontzettend veel kruiden, specerijen en bloemen gebruiken. Dit zowel gedroogd als vers.

Thee en verse kruiden

Thee en verse kruiden, meng en maak je favoriete kruiden thee of gebruik alleen kruiden. Gebruik voor één glas ongeveer 2 gram thee en voor een hele pot ongeveer 5 gram. Hieronder een aantal theesmaken uitlichten, maar maak gerust je eigen creaties. Doe je zelfgemaakte thee in een thee ei en laat het een paar minuten in een pot met heet water trekken.

Kruidige thee

Met deze kruidige thee kun je heerlijk ontspannen. Meng gedroogde kaneelstokjes, zoethout, gedroogde gember, steranijs en eventueel wat venkelzaad door elkaar. Probeer een klein beetje thee uit en als maak een grote hoeveelheid als je hem lekker vindt.

Ook lekker: Gemberthee Thee met verse gember limoen of citroen.

Fruitige thee

Meng hibiscus, witte thee en gedroogde rode vruchten door elkaar. Deze combinatie zorgt voor een zoete en fris zurige thee.

Muntthee met sinaasappel

Giet kokend water in een glas met verse munt en voeg er een partje sinaasappel aan toe. De sinaasappel zorgt voor een fruitig en zoet accent in je muntthee.

Oppeppende thee

De ingrediënten in deze thee zorgen ervoor dat je wat verheldert en meer concentratie krijgt. Meng rozemarijn, pepermunt en ginseng door elkaar voor een thee die ideaal is voor als je nog even door moet.

Bewaar je zelfgemaakte thee in glazen potjes. Zo kun je niet alleen heel makkelijk zien wat erin zit, maar ’t ziet er ook leuk uit.

Taartje bij de thee: Zoete recepten.