Maak je eigen thee met kruiden

Zelf (kruiden) thee maken

Maak je eigen thee, ’t lijkt misschien wat ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. In een handomdraai heb je zelf thee gemaakt en je kunt ontzettend veel kruiden, specerijen en bloemen gebruiken, zowel gedroogd als vers.

Thee en verse kruiden

Bloemen en specerijen, thee en verse kruiden, meng en maak je favoriete thee. Gebruik voor één glas zo’n 2 gram en voor een hele pot zo’n 5 gram thee. Hieronder een aantal variaties op thee of maak je eigen favoriet. Doe je zelfgemaakte thee in een thee ei en laat het een paar minuten in een pot met heet water trekken.

Ben je in de buurt van Nijmegen, ga eens langs bij “Het Theezaakje” met een eigen theelijn en behalve grappig ook nog 100% biologisch. Ook kan je bestellen in de webwinkel en vind je meer dan 100 soorten thee. ’t Is een vrolijke theejungle om jezelf helemaal in te verliezen.

Kruiden thee maken

Kruidige thee

Met deze kruidige thee kun je heerlijk ontspannen. Meng gedroogde kaneelstokjes, zoethout, gedroogde gember, steranijs en eventueel wat venkelzaad door elkaar. Probeer een klein beetje thee uit en als maak een grote hoeveelheid als je hem lekker vindt.

Ga eens langs een kruidenpluktuin, leuk om te doen, liefst plukken in de ochtend dan zit de steel nog vol met vocht. Op veel plekken is wel een pluktuin te vinden.

Ook lekker gemberthee thee met verse gember limoen of citroen.

Fruitige thee

Meng hibiscus, witte thee en gedroogde rode vruchten door elkaar. Deze combinatie zorgt voor een zoete en fris zurige thee.

Muntthee met sinaasappel

Giet kokend water in een glas met verse munt en voeg er een partje sinaasappel aan toe. De sinaasappel zorgt voor een fruitig en zoet accent in je muntthee.

Bij hoge temperaturen kan je ice tea green maken zonder suiker met honing, munt, groene thee en lime.

Oppeppende thee

De ingrediënten in deze thee zorgen ervoor dat je wat verheldert en meer concentratie krijgt. Meng rozemarijn, pepermunt en ginseng door elkaar voor een thee die ideaal is voor als je nog even door moet, voor nieuwe energie.

Losse thee bewaren

Bewaar je losse thee droog in glazen potjes op kamertemperatuur. Zo zie je wat erin zit en ’t ziet er leuk uit, liefst in een kast of donkere plek, de smaak, kleur en geur blijft zo goed.

Plak bananencake bij de thee: bananenbrood met pindakaas en chocolade.

Zelf kruidenthee maken is niet alleen leuk om te doen maar ’t zal ook echt lekkerder smaken.

Heb je wel eens theebrood met earl grey en gedroogd fruit gemaakt? Brood met earl grey en tutti frutti.

Geschreven op: 13 oktober 2018

Door Geschreven op: 13 oktober 2018Laatste update: 27 juli 2022

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek mei 2024
De Smaak van Italie mei 2024

Recente recepten en artikelen