Maak je eigen thee!

Zelf thee maken

Het lijkt misschien wat ingewikkeld, maar dat is het helemaal niet! In een handomdraai heb je zelf thee gemaakt en je kunt ontzettend veel kruiden, specerijen en bloemen gebruiken. Dit zowel gedroogd als vers. Meng kruiden met je favoriete thee of gebruik alleen kruiden. Gebruik voor één glas ongeveer 2 gram thee en voor een hele pot ongeveer 5 gram. Hieronder zal ik wat heerlijke theesmaken uitlichten, maar twijfel niet om zelf je eigen creaties te maken. Doe je zelfgemaakte thee in een thee ei en laat het een paar minuutjes in een pot met heet water trekken.

Kruidige thee

Met deze kruidige thee kun je heerlijk ontspannen. Meng gedroogde kaneelstokjes, zoethout, gedroogde gember, steranijs en eventueel wat venkelzaad door elkaar. Probeer een klein beetje thee uit en als maak een grote hoeveelheid als je hem lekker vindt.

Fruitige thee

Meng hibiscus, witte thee en gedroogde rode vruchten door elkaar. Deze combinatie zorgt voor een zoete en friszurige thee.

Muntthee met sinaasappel

Giet kokend water in een glas met verse munt en voeg er een partje sinaasappel aan toe. De sinaasappel zorgt voor een fruitig en zoet accent in je muntthee.

Oppeppende thee

De ingrediënten in deze thee zorgen ervoor dat je wat verheldert en meer concentratie krijgt. Meng rozemarijn, pepermunt en ginseng door elkaar voor een thee die ideaal is voor als je nog even door moet.

Bewaar je zelfgemaakte thee in glazen potjes. Zo kun je niet alleen heel gemakkelijk zien wat erin zit, maar het ziet er ook nog eens erg leuk uit!
Kijk voor lekkere hapjes bij de thee bij onze zoete recepten.