Zo eet je met stokjes

Eten met stokjes vergt wat concentratie. Als je met succes een stukje sushi in de sojasaus kunt dippen én in je mond kunt krijgen, voel je je misschien al een pro. De kunst van het eten met stokjes kun je leren. Het lijkt misschien moeilijk, maar met een plan en veel oefenen, gaat het je zeker lukken.

Met stokjes eten

Hoe te eten met stokjes

Doorloop deze stappen, misschien soms onhandig, maar het zal steeds beter gaan.

// 1: Start met één stokje
Doe het stokje op de plek waar je wijsvinger en duim samenkomen, met de palm van je hand naar boven gericht. Knijp samen om het stokje goed vast te kunnen houden. Zorg ervoor dat de dikkere kant van het stokje aan de onderkant is, dus tussen je wijsvinger en duim, en de dunnere kant bovenaan.

// 2: Laat het stokje op je middelvinger rusten
Alsof je een pen vast hebt, maar dan iets lager. Het stokje moet rusten op je middelvinger.

// 3: Neem het tweede stokje
Nu het tweede stokje. Houd dit stokje vast tussen je wijsvinger en duim. Dit stokje beweegt, het andere stokje blijft stil liggen.

// 4: De uiteinden van de stokjes
De uiteinden van beide stokjes blijft gelijk, zodat je goed je eten kunt vastpakken. Dit is belangrijk om makkelijk te kunnen eten.

// 5: Probeer regelmatig het openen en sluiten
Probeer regelmatig het openen en sluiten van de stokjes terwijl alleen het bovenste stokje beweegt. De uiteinden mogen elkaar niet kruisen, wel tegen elkaar aan gaan.

// 6: Nu gaat het lukken
Nu je de basis begrijpt gaat het vast en zeker lukken. Lekker oefenen met sushi, rijst en/of noedels. Het eten met stokjes zal je steeds makkelijker af gaan.

Ook een idee: sushi met komkommer wasabi en gember, ’n lekker Japans recept ofwel hosomaki.

Sushi stokjes
Zo eet je met stokjes

Inspiratie om zelf sushi te maken: sushi maken doe je zo.

Geschreven op: 3 augustus 2023

Lees verder

Door Geschreven op: 3 augustus 2023Laatste update: 3 augustus 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter

Recente recepten en artikelen