Aubergine-yoghurtdip

Aubergine-yoghurtdip

Gezond en vegetarisch
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 40 min
  • Klaar in: Klaar in 50 min
  • Kcal: Calorieën 90

Deze aubergine-yoghurtdip is heerlijk en simpel om te maken, wel wat wachttijd maar prima geschikt om te serveren bij de borrel of als voorgerecht. Een lekker pittig en gezond vegetarisch gerecht op basis van geroosterde aubergines op smaak gemaakt met yoghurt, knoflook en peterselie.

Dip van geroosterde aubergine

Neem wel de tijd voor deze dip, de aubergines roosteren dat duurt even. Het recept lijkt erg op het maken van hummus alleen ruil je de kikkererwten in voor heerlijke geroosterde aubergine. Serveer de aubergine-yoghurtdip, ook wel baba ganoush met een stuk brood, pita’s of rauwe groenten.

Ook lekker: gegrilde aubergine uit de oven.

Wil je een echte baba ganoush maken laat dan de yoghurt achterwege en voeg daar voor in de plaats twee el tahini, twee el citroensap en een snuf gemalen komijn toe.

Aubergine dip Baba ganoush

Aubergine-yoghurt dip

3.8 van 11 stemmen
Recept afdrukken
Aubergine-yoghurtdip, ook wel baba ganoush is heerlijk met een stuk brood, pita’s of rauwe groenten. Het recept lijkt erg op dat van hummus.
Gang Bijgerecht, Hapjes
Keuken Afrikaanse keuken, Egyptische keuken, Iraanse keuken, Midden oosten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 personen
calorieën 90

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 ml yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el peterselie vers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de aubergine hierin tot de binnenkant zacht geworden is. Pel het vel eraf en snij het vruchtvlees in stukjes.
  • Snij de knoflook fijn en meng het samen met de aubergine door de yoghurt. Breng op smaak met een snuf zout en vers gemalen peper.
  • Top de baba ganoush af met een scheutje olijfolie en fijngehakte peterselie.

Eet lekker met pita’s en rauwkost.
Tip: maak de dip van aubergine af met citroensap, grof zeezout en goede olijfolie.

Ook lekker: aubergines met yoghurtsaus en granaatappel uit de oven.

Aubergine dip Baba ganoush

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024