Aubergine-yoghurtdip

Gezond en vegetarisch
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 50 min
Naar het recept

Deze aubergine-yoghurtdip is heerlijk! Simpel om te maken, wel wat wachttijd maar prima geschikt voor de borrel. Een lekker pittig en gezond vegetarisch gerecht op basis van geroosterde aubergines op smaak gemaakt met yoghurt, knoflook en peterselie.

Dip van yoghurt en aubergine

Aubergine-yoghurtdip is heerlijk met grof brood, pita’s of rauwe groenten, ook nog gezond en lekker vegetarisch.

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 ml yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el verse peterselie

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de aubergine hierin tot de binnenkant zacht geworden is. Pel het vel eraf en snij het vruchtvlees in stukjes.
  2. 2Snij de knoflook fijn en meng het samen met de aubergine door de yoghurt. Breng het op smaak met wat zout. Garneer het gerecht met een beetje olijfolie en fijngehakte peterselie.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...