Aubergine-yoghurtdip
Gezond en vegetarisch- Aantal:
4
- Bereidingstijd:
10 min
- Wachttijd:
40 min
- Klaar in:
50 min
- Kcal:
90
Deze aubergine-yoghurtdip is heerlijk en simpel om te maken, wel wat wachttijd maar prima geschikt om te serveren bij de borrel of als voorgerecht. Een lekker pittig en gezond vegetarisch gerecht op basis van geroosterde aubergines op smaak gemaakt met yoghurt, knoflook en peterselie.
Dip van geroosterde aubergine
Neem wel de tijd voor deze dip, de aubergines roosteren dat duurt even. Het recept lijkt erg op het maken van hummus alleen ruil je de kikkererwten in voor heerlijke geroosterde aubergine. Serveer de aubergine-yoghurtdip, ook wel baba ganoush met een stuk brood, pita’s of rauwe groenten.
Ook lekker: gegrilde aubergine uit de oven.
Wil je een echte baba ganoush maken laat dan de yoghurt achterwege en voeg daar voor in de plaats twee el tahini, twee el citroensap en een snuf gemalen komijn toe.
Baba ganoush maken
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 2 teentjes knoflook
- 300 ml yoghurt
- 1 el olijfolie
- 1 el peterselie vers
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de aubergine hierin tot de binnenkant zacht geworden is. Pel het vel eraf en snij het vruchtvlees in stukjes.
- Snij de knoflook fijn en meng het samen met de aubergine door de yoghurt. Breng op smaak met een snuf zout en vers gemalen peper.
- Top de baba ganoush af met een scheutje olijfolie en fijngehakte peterselie.
Eet lekker met pita’s en rauwkost.
Tip: maak de dip van aubergine af met citroensap, grof zeezout en goede olijfolie.
Ook lekker: aubergines met yoghurtsaus en granaatappel uit de oven.