Aubergine-yoghurt dip
Deze aubergine-yoghurtdip is heerlijk en eenvoudig te maken. Hoewel er wat wachttijd nodig is, is het een prima keuze om te serveren bij de borrel of als voorgerecht. Dit pittige en gezonde vegetarische gerecht op basis van geroosterde aubergines, yoghurt, knoflook en peterselie is de moeite waard. Neem wel de tijd om de aubergines goed te roosteren, dat duurt even maar levert een geweldige smaak op.
Het recept lijkt erg op het maken van hummus alleen ruil je de kikkererwten in voor heerlijke geroosterde aubergine. Serveer de aubergine-yoghurtdip, ook wel baba ganoush met een stuk brood, pita's of rauwe groenten.
Ook lekker: gegrilde aubergine uit de oven.
Wil je een echte baba ganoush maken laat dan de yoghurt achterwege en voeg daar voor in de plaats twee el tahini, twee el citroensap en een snuf gemalen komijn toe.
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 2 teentjes knoflook
- 300 ml yoghurt
- 1 el olijfolie
- 1 el peterselie vers
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de aubergine hierin tot de binnenkant zacht geworden is. Pel het vel eraf en snij het vruchtvlees in stukjes.
- Snij de knoflook fijn en meng het samen met de aubergine door de yoghurt. Breng op smaak met een snuf zout en vers gemalen peper.
- Top de baba ganoush af met een scheutje olijfolie en fijngehakte peterselie.
Eet lekker met pita's en rauwkost.
Tip: maak de dip van aubergine af met citroensap, grof zeezout en goede olijfolie.
Ook lekker: aubergines met yoghurtsaus en granaatappel uit de oven.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?