Aubergine-yoghurt dip

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 40m
  • Klaar in: 50m

Deze aubergine-yoghurtdip is heerlijk als voorgerechtje met wat brood. Bak een stokbrood of wat breekbrood af in de oven en dip hem in de saus. Ook ideaal voor op een feestje of verjaardag.

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 ml yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel verse peterselie

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de aubergine hierin tot de binnenkant zacht geworden is. Pel het vel eraf en snij het vruchtvlees in stukjes.

Stap2

Snij de knoflook fijn en meng het samen met de aubergine door de yoghurt. Breng het op smaak met wat zout. Garneer het gerecht met een beetje olijfolie en fijngehakte peterselie.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

41

Commentaar op recept

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab