Gebakken bieten met balsamico en pistache (bijgerecht)
Dit bieten bijgerecht zet je supersnel op tafel, binnen een kwartier: we gebruiken gekookte bietjes, balsamicoazijn en pistache. Een favoriet voor bij het kerstdiner. We voegen zongedroogde tomaten toe, deze hebben een fijne bite en een lekkere, hartige smaak. De pistache zorgt voor een lekkere crunch.
Heel smaakvol en extreem gemakkelijk te bereiden. Deze moet je proberen! Wat willen we nog meer.
Ook lekker: rode bieten tartaar met balsamico en koriander.
Recept afdrukken
Dit bieten bijgerecht is heerlijk met, pistache en balsamico azijn. Een lekker snel recept voor erbij. Perfect voor elke gelegenheid!
Ingrediënten
- 4 rode bieten gepoft of gekookt
- 1 el olijfolie
- 6 takjes tijm
- 2 el zongedroogde tomaten gesneden
- snuf chilivlokken
- 1 el balsamicoazijn
- zeezout en peper
- 1 el pistachenoten gehakt
Instructies
- Snij de bieten in parten, geel of rood alle soorten zijn mogelijk.
- Verhit de olijfolie in een bakpan en bak de bieten hierin samen met de tijm en zongedroogde tomaat. Voeg peper en zeezout naar smaak toe.
- Blus de bieten af met de balsamicoazijn.
- Schep de bietjes op een schaal en maak af met chilivlokken en pistache.
Serveer de bietjes lauwwarm, dan zijn ze extra lekker.
Tip: neem ook eens kappertjes in plaats van zongedroogde tomaat.
Ook lekker: toast met rode bieten pesto.
Maak ook eens: bieten galettes.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?