Gebakken bieten met balsamico en pistache (bijgerecht)

Gebakken bieten met balsamico en pistache (bijgerecht)

Dit bieten bijgerecht zet je supersnel op tafel, binnen een kwartier: we gebruiken gekookte bietjes, balsamicoazijn en pistache. Een favoriet voor bij het kerstdiner. We voegen zongedroogde tomaten toe, deze hebben een fijne bite en een lekkere, hartige smaak. De pistache zorgt voor een lekkere crunch.

Heel smaakvol en extreem gemakkelijk te bereiden. Deze moet je proberen! Wat willen we nog meer.

Ook lekker: rode bieten tartaar met balsamico en koriander.

 

Rode bietjes balsamico

Gebakken bietjes

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Dit bieten bijgerecht is heerlijk met, pistache en balsamico azijn. Een lekker snel recept voor erbij. Perfect voor elke gelegenheid!
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 86

Ingrediënten

  • 4 rode bieten gepoft of gekookt
  • 1 el olijfolie
  • 6 takjes tijm
  • 2 el zongedroogde tomaten gesneden
  • snuf chilivlokken
  • 1 el balsamicoazijn
  • zeezout en peper
  • 1 el pistachenoten gehakt

Instructies

  • Snij de bieten in parten, geel of rood alle soorten zijn mogelijk.
  • Verhit de olijfolie in een bakpan en bak de bieten hierin samen met de tijm en zongedroogde tomaat. Voeg peper en zeezout naar smaak toe.
  • Blus de bieten af met de balsamicoazijn.
  • Schep de bietjes op een schaal en maak af met chilivlokken en pistache.

Serveer de bietjes lauwwarm, dan zijn ze extra lekker.
Tip: neem ook eens kappertjes in plaats van zongedroogde tomaat.

Ook lekker: toast met rode bieten pesto.

Bieten bijgerecht

Maak ook eens: bieten galettes.

Rode bieten bijgerecht

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024