Ratatouille

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 25m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 40m

Je kunt verschillende gerechten maken met ratatouille. Hieronder vind je de bereidingswijze van de “gewone” ratatouille. Als je wat extra’s wil bereiden, kook je er bijvoorbeeld tagliatelle bij. Dit recept uit de Franse keuken is simpel te bereiden en snel klaar!

Ingrediënten

  • 40 ml rode wijn
  • 400 gr tomatenschijven
  • 2 el olijfolie
  • ½ ui
  • ½ courgette
  • 1½ el rodewijnazijn
  • 1½ teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 3 tl Provençaalse kruiden

Bereidingswijze

Stap1

Snijd de aubergine, paprika en courgette in blokjes van ongeveer 2x2 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Houd de groenten nog even gescheiden.

Stap2

Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en kruiden 5 minuten op laag vuur. Voeg hier de aubergine aan toe laat deze 5 minuten op hoog vuur meebakken. Vervolgens voeg je de paprika en courgette toe en bak je het geheel nog voor 5 minuten op hoog vuur.

Stap3

Draai het vuur laag en doe de wijn en tomaten bij het mengsel. Laat de deksel op de pan en stoof het geheel voor 15 minuten op laag vuur. Breng het daarna op smaak met de azijn, wat peper en eventueel wat zout.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

63

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab