Stokbrood met mozzarella pesto en ui
Voor bij de borrel of soep. Dit breekbrood met zachte mozzarella, pesto en ui is heerlijk als snack of bijgerecht. Serveer het hele brood op een schaal en laat ieder zelf afscheuren. De mozzarella is smeuïg zacht, samen met de iets zoutige pesto en pittige ui is dit een perfecte combi voor tussen je brood.
Gevuld stokbrood met kaas
Varieer met 't gevulde borrelstokbrood. Neem eens een andere pesto. Met boerenkool is een aanrader of maak in ieder geval zelf je groene pesto mocht je hier zin in hebben. Stokbrood met kaas ofwel lunch- of borrelbrood zoals deze is ook lekker met een stuk pittige gorgonzola in plaats van de mozzarella kaas.
Ingrediënten
- 1 stokbrood spelt, afbak, 300 gr
- 2 bollen mozzarella
- 80 gr pesto alla genovese
- 1 ui
Instructies
- Verwarm de oven voor volgens aanwijzingen op de verpakking van het (spelt)stokbrood.
- Snij de mozzarella in dunne plakken, pel en snij de ui in dunne ringen. Snij het stokbrood iedere 2 cm in voor drie kwart zodat het net niet doormidden breekt.
- Verdeel de pesto, ui en mozzarella tussen het gesneden brood en bak het brood volgens aanwijzingen op de verpakking af in de oven.
Serveer en geniet!
Tip: Bak de uien eventueel kort aan in een klont boter voordat je ze tussen het brood doet en de oven in gaan.
Ook lekker: wraps met mango en brie.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?