Crompouce maak je dus heel makkelijk zelf
Een croissant vol gele room en roze glazuur, pimp je (kant-en-klare) croissant tot een crompouce, een combinatie van tompouce en croissant.
Zo maak je een crompouce
Genieten van een heerlijke crompouce hoeft niet al teveel tijd in beslag te nemen, wedden dat dit je nieuwe lievelings ontbijt gaat worden, de hit van TikTok! Het makkelijke recept dat er voor zorgt dat je binnen 10 minuten een heerlijke crompouce kan eten delen we hier.
Ook leuk: een gat in je bagel dit is dus waarom.
Zorg dat je de ingrediënten in huis haalt. Croissants, mix voor banketbakkersroom, melk en glazuur. Bak de croissants af – als je geen verse bij de bakker hebt gehaald – en laat afkoelen. Verwarm het glazuur en maak de banketbakkersroom volgens de instructies op de verpakking. Snij de croissants doormidden, vul met room, vouw dicht en verdeel de glazuur over de bovenkant. Laat even uitharden en neem een hap van de crompouce.
Ook lekker: tompouce lekker klassiek!
Ingrediënten
- 4 croissants
- 150 gr banketbakkersroom zakje
- 500 ml melk
- 125 gr roze glazuur zakje
Instructies
- Verwarm het glazuur in heet water volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de melk en de mix voor banketbakkersroom in een kom en maak de room volgens aanwijzingen van de verpakking.
- Neem de croissants, snij deze doormidden en vul met de gele room. Verdeel het vloeibare roze glazuur over de croissants. Laat het glazuur even uitharden.
- Bak je de croissants zelf, zorg dan wel dat ze zijn afgekoeld.
Neem vier croissants, bestel hier de lekkerste voor als je ze zelf wilt gaan (af)bakken of haal ze bij de bakker.
Afbeelding: croissants van Crisp
Lees verder
Recente recepten en artikelen