Organiseer je keuken: kruiden etiketten

Je keuken opruimen doe je zo! Deze etiketten helpen je een handje.

Kruiden etiketten

De makkelijkste manier om je keuken overzichtelijk te houden is door alles goed geordend te hebben. Probeer alle producten een vaste plek te geven, zodat het makkelijk is om alles terug te vinden. Zo kun je ook etiketten kopen voor alle verschillende soorten kruiden om overzicht te houden. Drie handige tips bij het organiseren van de keuken door middel van het etiketteren van kruiden.

Doen: taco kruidenmix zelf maken.

// Krijg overzicht door kruidenpotjes met etiketten

Het helpt om chaos te voorkomen tijdens het koken door alle kruidenpotjes van etiketten te voorzien. Hiervoor kunnen de etiketten van Avery worden gebruikt. Dit zorgt ervoor dat er overzicht is in de keuken terwijl er misschien wel een hete pan op het vuur staat te pruttelen. Alle potjes kunnen direct worden opgepakt en aan de etiketten met naam is te zien om welk type kruiden het gaat. Zo wil je natuurlijk niet hebben dat je per ongeluk een berg rode chili flakes door de pasta gooit in plaats van gedroogde basilicum. Creëer dus overzicht tussen alle vele verschillende kruiden door ze van een etiket te voorzien.

Inspiratie: kookboeken vol recepten met wijze culinaire lessen.

// Maak een kruidenrekje met alle potjes

Naast dat het etiketteren van de kruidenpotjes erg handig is voor het overzicht tijdens het koken, is het ook erg handig voor het organiseren van de keuken. Niks is fijner dan het koken in een keuken die rust uitstraalt. Zo is het heerlijk om de keuken in te lopen en precies te weten waar alles staat. Zorg daarom dat de geëtiketteerde kruidenpotjes ook een vaste plek hebben in de keuken. Een goede tip is om gebruik te maken van een kruidenrekje. Hier staan dan alle kruidenpotjes op, met de etiketten naar de voorkant om ze makkelijk te herkennen. Deze kan bijvoorbeeld worden opgehangen naast het fornuis op ooghoogte. Hierdoor hoef je niet elk potje op te tillen voor de naam, maar zijn de etiketten direct te zien.

Dit wil je misschien ook weten: verse kruiden hoe bewaar je ze?

Kruiden etiketteren

// Gebruik dezelfde kruidenpotjes voor consistentie

Een andere tip voor het organiseren van de keuken, met de focus op kruiden, is door het aanschaffen van een collectie van dezelfde soort potjes. Normaliter zitten alle soorten kruiden natuurlijk in andere verpakkingen van de fabrikant. Dit zorgt ervoor dat het erg onoverzichtelijk is, met alle verschillende vormen en kleuren. Door dezelfde kruidenpotjes te kopen en daar de losse kruiden in over te schenken ontstaat er een nóg georganiseerdere keukenruimte. Op deze potjes kunnen dan wederom etiketten met de benaming van de kruiden worden geplakt waardoor het kruidenschap of rekje één overzichtelijk geheel wordt. Dus, wil jij je keuken beter organiseren? Volg deze drie tips.

Klaar met opruimen: film The Menu een spannende culinaire thriller met een vleugje horror voor fijnproevers, adem in en kijken.

Kruiden organiseren

Lees verder

Door Geschreven op: 1 november 2023Laatste update: 3 november 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024

Recente recepten en artikelen