Eten voor het slapen? Eet dan dit!

Eten voor het slapen? Eet dan dit! Wat kan je het beste eten voor ’t slapen gaan: de do’s & dont’s.

Eten voor het slapen? Eet dan dit tips

6 Tips ofwel de do’s bij het maken van bepaalde voedingskeuzes die je helpen elke nacht lekker in slaap te vallen. Er wordt namelijk niet altijd aan gezond eten gedacht als het om slapen gaat. Hier wat tips die verbluffende resultaten opleveren zodat je de volgende dag, elke dag weer fris wakker wordt. 6 tips! Komt ie:

…en ook de slechtste voedingsmiddelen ofwel de dont’s om goed in slaap te komen.

// Magnesium & Vitamine D

Magnesium helpt tegen slapeloosheid en is terug te vinden o.a. in avocado, noten, amandelen en banaan. Door vette vis zoals forel, makreel, zalm en tonijn te eten zal je dieper gaan slapen dit komt door de vitamine D en de omega 3-vetzuren die in de vis zitten.

// Melatonine

Het hormoon wat je slaperig maakt is melatonine. Er zijn voedingsstoffen die de aanmaak van melatonine stimuleren of omzetten hierin. Melatonine zit o.a. in kersen en ’t sap daarvan, amandelen, walnoten, banaan en havermout.

Eet kersen om lekker te slapen

// Tryptofaan

Tryptofaan is een aminozuur dat wordt omgezet in serotonine. Serotonine is een hormoon en neurotransmitter die een kalmerende werking heeft en als grondstof voor melatonine dient. Tryptofaan zit in melk en yoghurt, banaan, kalkoen en lichte koolhydraten snack zoals ’n cracker van volkoren.

Lekker: Smoothie banaan met melk en pindakaas

Papaya eten om lekker te slapen

// Kalium & Calcium

Kalium zit in o.a. papaya, zoete aardappel en banaan ’t stimuleert de aanmaak van melatonine en werkt tevens ontspannend voor je spieren. Ook calcium helpt bij de aanmaak van melatonine. ’t Zit in o.a. melk, jonge kaas en yoghurt.

Op ’n rij:

  • avocado – noten – amandelen – banaan
  • vette vis zoals forel – makreel – zalm
  • kersen en ’t sap – walnoten – havermout
  • jonge kaas – melk – yoghurt
  • kalkoen – lichte koolhydraten snack zoals ’n cracker van volkoren

…en ook de slechtste voedingsmiddelen ofwel de dont’s om goed in slaap te komen: Neem géén eten en/of drinken die cafeïne bevatten. Géén pittig eten. Géén alcohol. Voedingsmiddelen met veel vet kan je ook echt beter niet eten en wees zuinig met voedingsmiddelen die rijk aan eiwitten zijn.

Maak Avocado hummus met limoen ’n smeersel voor op toast of cracker.

Yeah: Boost je immuunsysteem met vitamine D extra vitamine, dit is wat je kan eten, ingrediënten voor ’n vitamine D -boost.

Meer lezen

Door Geschreven op: 10 januari 2021Laatste update: 15 september 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter

Recente recepten en artikelen