Maak heerlijke overnight oats met deze tips

Wil je overnight oats maken? Dat snappen we. Het is hartstikke voedzaam en supersnel te maken met eenvoudige ingrediënten, overnight oats zijn geweldig lekker. We geven je een aantal tips waardoor het nog lekkerder gaat worden.

Ontbijt Overnight Oats

Overnight oats maken

Genieten van een heerlijk ontbijt hoeft niet altijd veel tijd en moeite te kosten. Soms heb je gewoon zin in snel en makkelijk maar wel gezond en voedzaam. Overnight oats maak je een avond van tevoren klaar, zet je een nacht in de koelkast en zo kan ’t de volgende ochtend eenvoudig mee voor het ontbijt.

// Gerolde havermout

Niet elke havermout is geschikt voor overnight oats. Let goed op dat je kiest voor gerolde havermout, rolled oats zijn havervlokken en beter geschikt.

Ook lekker: kersen bowl met geroosterde havervlokken.

// Zout

Dit ontbijt heeft echt een snufje zout nodig, niet te veel maar ’t zorgt ervoor dat de overnight oats net iets lekkerder smaken. Je proeft echt meer met slechts een klein beetje zout.

// Melk en yoghurt

Met melk en yoghurt maken wij de overnight oats, neem je alleen melk hou dan de juiste verhouding aan: de verhouding melk-havermout is cruciaal. Met tweederde melk tegenover eenderde havermout zit je altijd goed.

// Roeren

Roer niet alleen voor het wegzetten maar doe dat ook nog een keer voordat je de topping erop doet. Door het lange staan krijg je verschillende lagen en dat wil je niet.

// Topping

Voeg de topping in de ochtend toe, doe je dit vast in de avond zal alles zacht en niet meer knapperig smaken. In de ochtend ben je dan ook echt zo klaar. Denk aan granola, vers fruit, pindakaas en noten.

Ook lekker: chia pudding met banaan.

Overnight oats zijn erg lekker, voedzaam en supersnel te maken met eenvoudige ingrediënten.

Overnight oats met pindakaas

Overnight Oats

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Overnight oats zijn erg lekker, voedzaam en supersnel te maken met eenvoudige ingrediënten. Zo maak je de allerlekkerste overnight oats voor het ontbijt.
Gang Ontbijt
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 8 uur
Totale tijd 8 uur 10 minuten
Porties 1 jampot
calorieën 280

Ingrediënten

  • 40 gr havervlokken
  • 1 el chiazaad (of een extra el havervlokken)
  • 140 ml melk (plantaardig)
  • 2 el yoghurt (plantaardig)
  • 1 tl dadelstroop (of honing, ahorn- of agavesiroop)
  • 1 tl pindakaas
  • 1/2 tl kaneel
  • snuf zout

Instructies

  • Meng alles door elkaar.
  • Zet voor minimaal 8 uur in de koelkast.
  • Maak af met je favoriete topping.
Overnight oats met pindakaas en plakjes banaan
Tips Overnight Oats

Lees verder

Door Geschreven op: 25 november 2023Laatste update: 8 december 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter

Recente recepten en artikelen