Maak heerlijke overnight oats met deze tips
Wil je overnight oats maken? Dat snappen we. Het is hartstikke voedzaam en supersnel te maken met eenvoudige ingrediënten, overnight oats zijn geweldig lekker. We geven je een aantal tips waardoor het nog lekkerder gaat worden.
Overnight oats maken
Genieten van een heerlijk ontbijt hoeft niet altijd veel tijd en moeite te kosten. Soms heb je gewoon zin in snel en makkelijk maar wel gezond en voedzaam. Overnight oats maak je een avond van tevoren klaar, zet je een nacht in de koelkast en zo kan ’t de volgende ochtend eenvoudig mee voor het ontbijt.
// Gerolde havermout
Niet elke havermout is geschikt voor overnight oats. Let goed op dat je kiest voor gerolde havermout, rolled oats zijn havervlokken en beter geschikt.
Ook lekker: kersen bowl met geroosterde havervlokken.
// Zout
Dit ontbijt heeft echt een snufje zout nodig, niet te veel maar ’t zorgt ervoor dat de overnight oats net iets lekkerder smaken. Je proeft echt meer met slechts een klein beetje zout.
// Melk en yoghurt
Met melk en yoghurt maken wij de overnight oats, neem je alleen melk hou dan de juiste verhouding aan: de verhouding melk-havermout is cruciaal. Met tweederde melk tegenover eenderde havermout zit je altijd goed.
// Roeren
Roer niet alleen voor het wegzetten maar doe dat ook nog een keer voordat je de topping erop doet. Door het lange staan krijg je verschillende lagen en dat wil je niet.
// Topping
Voeg de topping in de ochtend toe, doe je dit vast in de avond zal alles zacht en niet meer knapperig smaken. In de ochtend ben je dan ook echt zo klaar. Denk aan granola, vers fruit, pindakaas en noten.
Ook lekker: chia pudding met banaan.
Overnight oats zijn erg lekker, voedzaam en supersnel te maken met eenvoudige ingrediënten.
Ingrediënten
- 40 gr havervlokken
- 1 el chiazaad (of een extra el havervlokken)
- 140 ml melk (plantaardig)
- 2 el yoghurt (plantaardig)
- 1 tl dadelstroop (of honing, ahorn- of agavesiroop)
- 1 tl pindakaas
- 1/2 tl kaneel
- snuf zout
Instructies
- Meng alles door elkaar.
- Zet voor minimaal 8 uur in de koelkast.
- Maak af met je favoriete topping.
Lees verder
Recente recepten en artikelen