Wijn inkopen online; hoe dan?

Uitgebreid de tijd nemen voor je aankoop; dat gaat online vaak het makkelijkst.

Online wijn inkopen

Wat voor soort shopper ben jij? Ren je een winkel in, pak je wat je nodig hebt, en ben je weer weg (nadat je hebt betaald, uiteraard)? Of neem je juist liever uitgebreid de tijd, vergelijk je verschillende producten met elkaar, en maak je daarna pas weloverwogen je keuze? Met name mensen die uitgebreid de tijd willen nemen en alles goed met elkaar willen vergelijken, geven steeds vaker de voorkeur aan online winkelen. Dat kunnen ze lekker in hun eigen tijd doen, zelfs als ze er uren de tijd voor willen nemen.

// Online kopen heeft volop voordelen

Voor wie graag shopt, geldt steeds vaker dat online winkelen heel veel voordelen heeft. Ten eerste is het assortiment vaak vele malen groter en makkelijker bereikbaar. Steeds meer winkels verkopen online meer dan zij in hun winkels doen, omdat een online winkel nu eenmaal ongelimiteerd veel ruimte heeft. De keuze is dus enorm, en vaak heel overzichtelijk. Je kunt door een eenvoudige zoekopdracht snel zien of de winkel die je bezoekt het product dat je zoekt op voorraad heeft. Is dat niet het geval, hoef je niet de hele winkelstraat door of zelfs naar een andere plaats te gaan, maar zoek je gewoon even online naar een winkel die het product wel in zijn assortiment heeft. Dat is vaak binnen een minuut gepiept, en scheelt je dus veel tijd en moeite.

Ook nemen we online vaak net wat makkelijker ruim de tijd om onze aankopen te doen. Gaan we bijvoorbeeld online wijn kopen, dan blijven we vaak langer in de winkel hangen dan we in een stenen winkel zouden doen. We vergelijken meer soorten met elkaar, kijken of er leuke aanbiedingen zijn, of nemen even de aanraders rustig door. We durven langer alle informatie met elkaar te vergelijken, te kijken of er nog alternatieven zijn, dan wanneer we ons fysiek op een plek bevinden, en er mensen zijn die mee staan te kijken.

// Maar er zitten natuurlijk ook wat nadelen aan vast

Natuurlijk heeft online winkelen niet alleen maar voordelen. Er zijn ook dingen die net wat lastiger gaan. Om op de wijn door te gaan: wil je een Chardonnay kopen, omdat het je favoriete wijn is, dan kun je dat gemakkelijk online doen. Je weet precies wat je zoekt, en je weet ook precies hoe de wijn die je koopt zal gaan smaken. Koop je echter een wijn die je nog niet eerder dronk, heb je niet de mogelijkheid om deze vooraf even te proberen.

Inspiratie: Champagne 10 weetjes do’s & dont’s champagne kan véél meer dan alleen fungeren als aperitief, waar ’t bij past en hoe je het drinkt.

Ook bij andere producten geldt dat je online niet de mogelijkheid hebt om de boel even met eigen ogen te bekijken en vast te houden. Ook persoonlijk advies is online niet in alle gevallen even goed te krijgen. Daarom kiezen de meeste mensen voor een combinatie van online winkelen en fysieke winkels bezoeken, afhankelijk van wat ze precies willen kopen.

Lekker: Stoofpeertjes met jawel, rode wijn!

Online (wijn) inkopen

Ook lekker: Spaghetti met mosselen en rode wijn.

Geschreven op: 10 december 2021

Lees verder

Door Geschreven op: 10 december 2021Laatste update: 29 juli 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek mei 2024
De Smaak van Italie mei 2024

Recente recepten en artikelen