Weergaloos lunchbroodje: halloumi met peer
Deze eenvoudige boterham met halloumi en peer moet je echt proberen. Waar zoute halloumi, zoete peren, rijke honing en knapperige noten samenkomen in een perfecte symfonie. Dit verrukkelijke recept combineert eenvoud en verfijning, waardoor elke hap een feest van smaken wordt. Laat je betoveren door de hartige zachtheid van halloumi, de sappige zoetheid van peer en de subtiele crunch van noten, allemaal harmonieus samengebracht op knapperig brood.
Doordeweeks zijn we dol op dit soort broodjes. Ontdek hoe gemakkelijk het is om dit broodje te bereiden en trakteer jezelf op een gemakkelijke, smaakvolle lunch, minimale moeite, maximale smaak!
Za'atar over: popcorn met za'atar, za'atar is een geweldige smaakmaker.
Ingrediënten
- 225 gr halloumi
- 2 peren
- 75 gr noten mix
- 4 el olijfolie extra vergine
- 1 tl honing
- 3 el rijstazijn
- 2 el za'atar
- 4 sneetjes toast of brood
Instructies
- Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de noten goudbruin. Haal van het vuur en voeg de honing, rijstazijn en za'atar toe.
- Roer door en voeg de overige 2 el olijfolie toe. Zet even weg.
- Schil de peren, snij in kwarten en verwijder het klokhuis. Snij elke kwart in drie stukken.
- Snijd de halloumi in 12 plakken en dep goed droog. Bak in een droge koekenpan om en om bruin. Verwarm de noten met dressing nog kort.
- Rooster brood of neem toast en beleg met de plakken peer, halloumi en notendressing.
Ook lekker: halloumi met pindakaas en kiwi op een broodje.
Tip: eet direct, de smaak is lekker zacht en de structuur is heel bijzonder.
Ook lekker: linzencurry met halloumi en mango.
Ook lekker: traybake met halloumi en pastinaak.
Dit recept komt uit de reeks Keukenkastjes appel & peer van Eva Posthuma de Boer.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?