Hele geroosterde bloemkool van de (winter)bbq
Voeg een beetje verrassing toe aan je gebruikelijke (bij)gerechten en denk eens aan een buitengewoon lekkere geroosterde bloemkool. Met een sweet bbq saus en een handje pistachenoten zal jouw simpele bloemkool een echte eyecatcher zijn.
De sweet dalton smokey bbq honey saus van Remia is een echte smaakmaker. Een barbecuesaus met een zachte rooksmaak. De honing zorgt voor een mooie balans tussen hartig en zoet en dat met een heerlijke crunch van pistachenoten beloofd dit gerecht niet alleen een visueel feestmaal, maar ook een fijne smaakervaring te zijn. En het mooiste van alles is de eenvoud van dit gerecht. Want zelfs op de drukste doordeweekse avonden kun je de hele bloemkool (misschien dan niet van de bbq) op tafel zetten.
Maak ook eens: bloemkool uit de oven of een zijdezachte bloemkoolpuree.
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 4 el sweet dalton smokey bbq honey saus Remia
- 2 el olijfolie
- 2 tl paprikapoeder
- 40 gr pistachenoten
- 3 stengels bosui
Instructies
- Kook de hele bloemkool in kokend water 5 minuten met de deksel op de pan. Laat uitlekken en afkoelen. Zorg ondertussen dat de bbq op tijd heet is.
- Meng de paprikapoeder met de olijfolie, peper en zout naar smaak en bestrijk de bloemkool hiermee. Leg de bloemkool op de bbq en rooster (of in de oven op 180 graden) 20 tot 30 minuten, dit hangt van de grote van de bloemkool af.
- Bestrijk de bloemkool om de 6 minuten met Smokey BBQ Honey sauce, tot dat de bloemkool gaar is.
- Rooster de pistachenoten, snij de bosui klein en serveer hier de bloemkool mee, of in z'n geheel of snij in 6 parten als bijgerecht.
Serveer de geroosterde bloemkool als bijgerecht bij het kerstdiner of tijdens een heerlijke winterbarbecue.
Tip: hou de bladeren van de bloemkool eraan, het staat leuk en je kunt ze gewoon eten nadat je deze geroosterd hebt.
Bloemkool over? Deze bloemkooldip is een aanrader.
Maak ook aardappelpuree voor erbij.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?