Pompoenspread met pinda’s en banaan
Pompoenspread met pinda's en banaan. Lekker voor de lunch op brood of toast, 'n spread met verstopte groenten. Lekker en kidsproof. En wist je dat je de bananenschil ook kan eten? Liefst wel een bio banaan, zoals de bananen van I am organic de biologische-banaan.
Spread van pompoen
Spread van pompoen is reuze simpel. Spreads van groenten maak je makkelijk zelf, probeer ook eens deze spread van makreel voor op brood of toast. Boordevol omega-3 vetzuren, gezonde vetten dus.
Ook lekker: Geroosterde pompoen uit de oven met verse kruiden.
Lekker voor kerst op toast.
Ingrediënten
- 1 pompoen
- 2 el olijfolie
- 2 el pindakaas
- grof zeezout
- 4 boterhammen
- 2 el krokante uitjes/pinda's
- 1 banaan
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de pompoen in stukken, verwijder de zaden en doe in een ovenschaal met olijfolie en grof zeezout naar smaak.
- Rooster de pompoen 30 minuten tot deze zacht is. Laat afkoelen, lepel het vruchtvlees uit de schil en prak of blender glad.
- Voeg de pindakaas toe en eventueel extra zeezout. Meng en smeer op brood of toast. Maak af met plakjes banaan, pinda's en krokante uitjes.
Tip: Geroosterd sesamzaad als topping past ook perfect.
Ook lekker: ontbijt met zoete aardappel met yoghurt, banaan en pindakaas.
Lekker op brood: Broccoli burger recept met knoflook, rode ui en labneh, smeuïg lekker.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?