Stamppot
Snel en eenvoudige stamppot met andijvie, geraspte wortel en mosterd. Gemaakt van á la minute puree met bieslook en crème fraîche. Een lekker en licht stamppot recept wat zowel perfect is voor zomer of winter. Voor variatie en extra bite bak je uienringen erbij.
Andijvie stamppot met wortel, een kidsproof recept. Eet met reepjes ham of neem gebakken spekjes. Wil je de stamppot vega maken neem dan vegetarische spekjes. Kibbeling is ook een aanrader.
Puree uit een pakje
Dagelijks puree uit een pakje, doe dat maar niet. De aardappelpuree uit een zakje heeft een minder gezonde samenstelling dan verse aardappelen. Zo nu en dan bij haast kan het een uitkomst zijn. 't Is lekker smeuïg en razendsnel. Campingproof (zomerse stamppot)!
Zo maak je verse aardappelpuree voor je stamppot met knoflook en boter.
Ingrediënten
- 1 aardappelpuree á la minute beide zakjes
- 200 gr rauwe andijvie
- 200 gr geraspte wortel
- 1 el mosterd
- 300 gr hamreepjes kibbeling of (vega) spekjes
Instructies
- Maak de aardappelpuree volgens aanwijzingen op de verpakking. (beide zakjes) Meng de mosterd door de puree en breng op smaak met vers gemalen peper.
- Rasp de wortel en schep samen met de andijvie en ham- of gebakken spekreepjes door de aardappelpuree en schep in kommen. ’n Snelle stamppot maken doe je zo.
Maak af met krokant gebakken uitjes.
Ook lekker: Andijviestamppot met spekjes stamppot met een bite. 'n Heerlijk Hollands gerecht eenvoudig en snel te maken. Of maak snijbonen stamppot met sjalot, kerrie en ui.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?