3x tips voor lekker snel eten – doe het zo

Geen tijd om te koken? Het kan. Snel iets gezonds voor het avondeten op tafel zetten? Drie tips.

Tips voor lekker en snel eten

Tegenwoordig zijn we allemaal zo druk dat de dagelijkse dingen er soms bij in schieten. Het is dan ook niet vreemd dat we door de jaren heen steeds ongezonder zijn gaan leven. Hoe vaak is het jou niet overkomen dat je na een lange werkdag toch maar even de frituurpan aandrukte? Of even snel wat eten ging halen? Geen zin of tijd om uitgebreid in de keuken te staan. Helaas betekent dit wel dat er regelmatig vette hap op de tafel komt te staan.

We denken vaak dat het bereiden van gezond eten veel tijd kost. Dit laten we dan ook schieten als we weinig zin of tijd hebben. Maar wist je dat je in enkele minuten al een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten? Als je ervoor zorgt dat je altijd enkele gezonde en eenvoudige recepten achter de hand hebt, zal je minder snel naar iets ongezonds grijpen. Hieronder geven we tips en inspiratie om met weinig tijd toch nog iets lekkers én gezonds op tafel te zetten.

// Versmaaltijd bestellen

Meestal weet je van tevoren wel op welke dagen het lastig is om zelf te koken. Op die dagen zou je ervoor kunnen kiezen om een versmaaltijd te bestellen bij factor.nl. Hierbij worden alle maaltijden door ervaren chefs samengesteld. Je krijgt de maaltijden in handige verpakkingen geleverd en hoeft deze thuis enkel nog op te warmen. In tegenstelling tot de kant-en-klare maaltijden uit de supermarkt zitten deze boordevol gezonde voedingsstoffen. Bovendien zijn ze ook nog eens geheel op jouw voorkeuren aan te passen. Zo zijn sommige maaltijden geschikt voor een keto-dieet en zijn er ook meerdere maaltijden van minder dan vijfhonderd calorieën.

Ook een idee: watermeloen met labneh heel snel én gezond, een zomers (camping) recept.

Geen tijd-Tips voor lekker snel eten

// Kook vooruit

Kom je doordeweeks vaak tijd tekort? Maar heb je in het weekend regelmatig wel enkele uurtjes vrije tijd over? Zorg er dan voor dat je deze uurtjes gebruikt om alvast wat vooruit te koken. Je kunt deze maaltijden vervolgens in de koelkast of vriezer bewaren voor de dagen dat je liever niet in de keuken staat. Je kunt er ook voor kiezen om op de dagen dat het wel lukt om te koken, dubbele porties te maken. Pasta en soepen zijn hier bijvoorbeeld bij uitstek geschikt voor. Je kunt er ook voor kiezen om alvast wat extra porties rijst te koken. Deze zijn eenvoudig te combineren met groente, vlees en verschillende sausjes. Zo heb je altijd een snelle en gezonde maaltijd achter de hand.

// Diepvriesgroenten

Koken kost vooral veel tijd als er veel snijwerk is. Je kunt ongelooflijk veel tijd besparen door voor diepvriesgroenten te kiezen. Natuurlijk is vers altijd lekkerder en een tikkeltje gezonder, maar diepvriesgroenten zoals bij dit pasta met doperwtenpesto recept zijn een prima alternatief. Probeer groenten uit pot of blik zoveel mogelijk te vermijden. Hier zitten vaak onnodige conserveringsmiddelen en extra zout in. Met behulp van diepvriesgroenten zet je heel snel een gezonde en lekkere maaltijd op tafel.

Roer simpel door een kom gekookte pasta: rucola pesto met walnoten, Parmezaanse kaas en knoflook.

Geschreven op: 13 juli 2023

Lees verder

Door Geschreven op: 13 juli 2023Laatste update: 2 augustus 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek juni 2024
De Smaak van Italie mei 2024

Recente recepten en artikelen