Gezond eten doe je zo! 3 handige tips

Wil jij gezonder eten? Om je op weg te helpen en vol te houden geven we je drie tips.

Green chef maaltijdbox koken

‘We moeten vanaf maandag echt weer gezonder gaan eten…’ Je hoort het jezelf zeggen. Je weet al dat dit lastig is. Maandag gaat het al mis en dan lijkt de gehele week verloren te zijn. Zo gaat het vaak. Dus troost je, je bent niet alleen. Toch is het wel belangrijk om het roer om te gooien. Natuurlijk mag je best wel eens iets ‘ongezonds’ eten, maar gezond en gevarieerd eten is van essentieel belang om je goed te blijven voelen. Wie wil werken aan zijn gezondheid, moet er er dan ook alles aan doen om zijn eetgewoontes aan te passen.

// 1. Kies voor een gezonde maaltijdbox

Het is niet dat je niet gezonder wil gaan eten, maar meer dat je gewoon geen inspiratie hebt om dit ook daadwerkelijk te doen. Het lijkt toch altijd weer eenvoudiger te zijn om iets ongezonds te bedenken. Kan jij extra inspiratie gebruiken? Dan is een gezonde maaltijdbox van de Green Chef wellicht een goed idee.

Elke week worden er nieuwe recepten gedeeld. Hier kun je zelf uit kiezen om een weekmenu samen te stellen. Vervolgens ontvang je alle benodigde ingrediënten en het recept thuis. Hoe handig is dat? Dit bespaart je niet alleen heel veel tijd bij het zoeken van recepten en je hoeft er ook nog eens de deur niet voor uit.

Het grote voordeel van Green Chef is bovendien dat ze menu’s samenstellen die passen bij elke (di)eetwens. Of je nu vegetarisch, vegan, keto of caloriearm eet, er is voor iedereen iets te vinden. Zo weet je zeker dat wat je eet, ook daadwerkelijk bij jouw levensstijl past.

Lekker voor tussendoor of als smeersel op brood: avocado dip met verse peterselie, lekker én gezond met yoghurt en limoen.

Gezond eten maaltijdbox Green chef

// 2. Probeer elke week iets nieuws te maken

In sommige gevallen is het geen kwestie van ongezond eten, maar meer dat er te weinig gevarieerd wordt. Zo staan er wekelijks dezelfde gerechten op het menu. Zelfs in de ochtend en met de lunch wordt er vrijwel altijd hetzelfde gegeten. Genoeg groente en fruit. Dat wel. Maar het lichaam kan op deze manier alsnog de juiste voedingsstoffen mislopen. Hierdoor kunnen er onnodige tekorten ontstaan. Daarom blijft het belangrijk om te variëren. Daag jezelf uit om elke week minimaal één nieuw gerecht te maken.

// 3. Bij elke maaltijd extra groente

Volgens het Voedingscentrum moet men minimaal 250 gram groente per dag te eten. Dit is ongeveer een half bord. Maar van groente eet je nooit genoeg. Je mag dus gerust meer eten. Dat is alleen maar goed. Merk je echter dat je het lastig vindt om aan de minimale hoeveelheid te komen? Probeer dan de hele dag door wat groente te eten. In de ochtend zou je bijvoorbeeld een smoothie kunnen maken met verschillende bladgroentes en fruit, als tussendoortje een wortel of paprika en dan nog een goede schep met het avondeten. Dan kom je er zo aan.

Heel lekker en snel: salade nicoise met limabonen en dressing van mosterd.

Geschreven op: 6 april 2023

Lees verder

Door Geschreven op: 6 april 2023Laatste update: 18 november 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek juni 2024
De Smaak van Italie mei 2024

Recente recepten en artikelen