De 5 leukste films om te kijken op Valentijnsdag

Valentijn movies

On the couch, hier zijn de 5 leukste films om te kijken op Valentijnsdag, zelfs voor fanatieke Valentijn haters.. Kies je favoriete valentijnsfilm, ‘k kijk er nu al naar uit!

Vijf keer film voor Valentijn

Valentijnsdag, welke Valentijnsfilm kies jij dit jaar? Vijf keer film voor Valentijn op ’n rij.

// Brasserie Valentijn

Brasserie Valentijn is een stijlvolle, grappige film over de liefde in alle stadia van relaties van regisseuse Sanne Vogel uit 2016 met Georgina Verbaan in de hoofdrol. De film gaat over ’t restaurant ‘Brasserie Valentijn’. Het restaurant wordt gerund door Valentijn (Georgina Verbaan) en haar broer, de chef kok Angelo (Roeland Fernhout). Valentijn is trots is op haar restaurant en om haar liefdesverdriet weg te stoppen, heeft ze zich volledig op haar werk gestort. 14 februari, alles is onder controle in de brasserie. In de keuken en in ’t restaurant zijn de verwachtingen hoog gespannen, er mag niets fout gaan. Maar dan staat Frank, (Egbert-Jan Weeber) een oude geliefde van Valentijn, ineens op de stoep.. Frank is erop gebrand haar terug te winnen. Een film over verliefdheid, jubilea, eerste dates en met liefde bereid eten. Over vertrouwen, wantrouwen en óf je wel wil trouwen. En dat alles op één avond, ‘Brasserie Valentijn’ staat op Netflix.

// Lady en de Vagebond

Lady and the Tramp oftewel Lady en de Vagebond een echte klassieker uit 1955 waar afgelopen jaar een nieuwe versie van is gemaakt door Disney. Lady en de Vagebond vertelt het verhaal van een puppy met de naam Lady, die door Jim als kerstcadeau aan zijn vriendin wordt gegeven. Lady wordt met veel liefde in de familie opgenomen en staat in ’t middelpunt van de aandacht. Dit verandert wanneer Jim en zijn vriendin een baby verwachten. Lady voelt zich erg in de steek gelaten en komt op straat. Lady komt een bastaard tegen en beginnen samen aan een romantische reis door elkaars leven…

Maak zelf spaghetti à la Lady en de Vagebond.

// Hartenstraat

Hartenstraat is een romantische komedie van regisseuse Sanne Vogel uit 2014. De film speelt zich af in Amsterdam tussen de negen straatjes. Iedereen lijkt hier op zoek naar de liefde, Bas (Tygo Gernandt), senioren Bep (Kitty Courbois) en Aart (Frits Lambrechts) en het stel Rein (Egbert-Jan Weeber) en Jacob (Sieger Sloot). Daan (Marwan Kenzari) van de traiteur is niet op zoek naar de liefde, hij woont samen met zijn dochter Saar (Nadia Koetje). En daar is Katje (Bracha van Doesburg), de nieuwe buurvrouw van Daan. Katje opent een kledingzaak in de Hartenstraat. Als vlak voor haar openingsfeest de catering afbelt, kloppen haar medewerkers aan bij Daan. Hoewel ze elkaars tegenpolen zijn komen er misschien toch gevoelens? ‘Hartenstraat’ staat nu op Netflix.

// Zwaar verliefd!

Zwaar verliefd is een verfilming van ’t boek Zwaar verliefd van Chantal van Gastel. ’t is een romantische komedie uit 2019. De jonge, succesvolle dierenarts Isa (Barbara Sloesen) is ietsje onzeker over haar lijf én de liefde. Ruben (Jim Bakkum) is dé perfecte man. Knap, werkt met zijn handen en houdt zielsveel van zijn labrador Bo. Isa valt als een blok voor Ruben en hij voor haar, maar dat durft Isa niet te geloven… ‘Zwaar verliefd!’ staat nu op Netflix.

// Letters to Juliet

Een Amerikaanse romantische film uit 2010, Sophie (Amanda Seyfried) gaat naar Verona in Italië. Haar toekomstige man Victor gaat zoeken naar leveranciers voor zijn Italiaanse restaurant. Sophie vindt een ‘Letter to Juliet’, een onbeantwoorde brief aan een onbeantwoorde liefde. Hierdoor begint ze een zoektocht naar de geliefden uit de brief..

Door de perfecte bereiding van klassieke Italiaanse gerechten krijg je zeker trek en zin om zelf de keuken in te gaan.

Zelf popcorn maken? Popcorn met salted caramel maak je zó!

Geschreven op: 15 januari 2020

Door Geschreven op: 15 januari 2020Laatste update: 5 februari 2023