Week zonder vlees 2020

Van 9 tot en met 15 maart 2020 is de 3e editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Jij doet toch mee? Samen maken we ’t verschil.

Week zonder vlees derde editie 2020

Elke dag vlees eten is zó niet meer van deze tijd, dat vinden wij. Vegetarisch eten is een goed idee om meerdere redenen. Een duurzame keuze die niet alleen goed is voor ’t dierenwelzijn en de toekomst van onze planeet, maar ’t is ook goed voor onze eigen gezondheid. De Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichtster van De Hippe Vegetariër. Een dagje zonder vlees is de nieuwe standaard.

Een flexitarisch eetpatroon voor iedereen. Vlees en vis afwisselen met vegetarische gerechten. Probeer ’t, vegetarisch en plantaardig eten is echt niet saai ’t is zelfs gezond.

# Nationale Week Zonder Vlees

Dit jaar is de derde editie van de Nationale Week Zonder Vlees, met weinig moeite een verbluffend positieve impact op mens dier en milieu. Met elke week een dagje zonder vlees maken we samen het verschil voor de toekomst van onze planeet. 2020 De derde editie van de Week Zonder Vlees, een jaarlijks terugkerend initiatief.

Er zijn voldoende alternatieven, snelle en gemakkelijke recepten om lekker en gevarieerd te eten zonder vlees. En laten we nu eerlijk zijn het verschil tussen een hamburger en een vegaburger proef je nog amper.

Lekkere vegetarische en plantaardige recepten, kook ze zelf tijdens de Nationale Week Zonder Vlees én wedden dat je ze daarna nog eens maakt?!

Vegan ramen met kipstuckjes

Pompoen couscous en kikkererwten

Met paddestoelen gezond en zó gemaakt. Voor een bite neem je een handje lente-ui en sesamzaad als topping.
Bekijk hier ’t recept.

Pastinaakpuree

Pastasalade met linzen

De lekkerste groentepuree, zó klaar. Romig en zacht dé perfecte basis van je stamppot. Of eet met een mix van gebakken paddestoelen. Bekijk hier ’t recept.

Gebakken rijst met cashew en paksoi

Risotto met spinazie en radicchio

Met knolselderij, erwtjes en prei. Rijst gerecht met een bite van zoete crumble van cashewnoten, zoute ketjap of sojasaus. Bekijk hier ’t recept.

Meer over Isabelle Boerdam? Dé initiatiefneemster van de week zonder vlees en oprichtster van De Hippe Vegetariër Lees ’t interview.

Geschreven op: 17 februari 2020

Door Geschreven op: 17 februari 2020Laatste update: 4 februari 2024

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek mei 2024
De Smaak van Italie mei 2024

Recente recepten en artikelen