Avocado toast met ei recept

Avocado toast met ei recept

Avocado en ei een gouden duo
  • Aantal: Aantal 2
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 5 min
  • Wachttijd: Wachttijd 5 min
  • Klaar in: Klaar in 10 min
  • Kcal: Calorieën 326

Een heerlijk avocado toast met ei recept voor alle liefhebbers van smashed avocado. Avocado en ei is een gouden duo. We maken verse avocado spread met gemalen komijn en sap van citroen op een simpele getoaste boterham. Maak zelf dit avocado toast recept met belangrijke vetten die nodig zijn om gezond te blijven.

Varieer met de toast, bestrooi de avocado ei met vers gemalen peper en pittige chilivlokken, eventueel een reepje uitgebakken spek en ’n gepocheerd ei is ook niet gek.

Hoe en wanneer eet jij ’t liefst avocado toast met ei? Als (laat) ontbijt of liever voor de lunch?

Avocado toast

Hiervoor kom jij je bed wel uit! ’n Favoriet en ultiem ontbijtrecept, getoast broodje avocado ei, ’t is zó klaar. Avocado toast met ei is favoriet en voor de liefhebber vul je ‘m aan met spek.

Zó maak je het perfecte eitje. Een ei koken bakken of pocheren. Eitje! Zo doe je dat of maak perfecte toast met fluffy ei en avocado. Of ben je meer van een uitsmijter, de bekende variant met ham en kaas?!

Ei met avocado

Hak wat verse peterselie klein en maak je ei met avocado toast af met de avocado, platte peterselie, ’n snuf grof zout en peper. En bedruppel met goede olijfolie.

Ook een idee: eggs benedict ’n ontbijt uit New York met hollandaise saus en gepocheerd ei.

Avocado toast met ei recept

Toast avocado met ei recept

4.1 van 47 stemmen
Recept afdrukken
Ontdek ons heerlijke avocado toast met ei recept, een gouden duo vol belangrijke vetten. Varieer met toppings en geniet als ontbijt of lunch. Smullen.
Gang lunch, Ontbijt
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 Personen
Kcal 326

Ingrediënten

  • 2 snee brood spelt
  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • 1 el citroensap
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 sjalot
  • peper en grof zout
  • olijfolie

Instructies

  • Snij de avocado doormidden en draai de helften van elkaar af. Haal de pit eruit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Meng het vruchtvlees samen met ’t komijnpoeder en citroensap.
  • Pel en snipper de sjalot en voeg ook toe aan de avocado spread samen met peper en grof zout naar smaak.
  • Bak ondertussen de spiegeleieren in een scheut olijfolie en rooster het brood. Smeer de avocadospread over de speltboterhammen en leg hier de spiegeleieren op. Maak af met vers gemalen peper. Avocado met ei, zó maak je dat.

Dit doe je met je avocadopit: plant ‘m! Kweek je eigen avocado. Plant de pit van een avocado en laat een echte avocadoboom groeien. Je moet wel even geduld hebben..

Ook heel lekker: avocado dip met verse peterselie, gezond met yoghurt en limoen.

Avocado toast

Dit recept valt onder

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen

Wat vind je van het recept?

  1. Elly 21 april 2022 at 09:54 - Reply

    Voor de eerste keer gemaakt en het was heerlijk, zeker voor herhaling vatbaar.

  2. Heidi 12 april 2023 at 11:38 - Reply

    Dank je wel.