Toast avocado met ei recept
Avocado toast met ei is een heerlijk ontbijt- of lunchrecept voor liefhebbers van smashed avocado. We bereiden een verse avocado spread met gemalen komijn en citroensap, geserveerd op een knapperige geroosterde boterham. Dit recept zit boordevol essentiële vetten die nodig zijn om gezond te blijven. Je kunt variëren met de toast, bestrooien met versgemalen peper en pittige chilivlokken, en zelfs een reepje uitgebakken spek toevoegen voor extra smaak. Hoe en wanneer eet jij het liefst avocado toast met ei? Als (laat) ontbijt of liever voor de lunch? Maak het af met wat verse peterselie, een snufje grof zout en peper, en bedruppel met goede olijfolie.
Als alternatief kun je ook genieten van eggs benedict de klassieke New Yorkse favoriet, met hollandaise saus en gepocheerd ei.
Zo maak je het perfecte eitje. Een ei koken bakken of pocheren. Eitje! Zo doe je dat of maak perfecte toast met fluffy ei en avocado. Of ben je meer fan van een uitsmijter met ham en kaas? Wat je voorkeur ook is, avocado en ei vormen een gouden duo dat je smaakpapillen zeker zal verwennen.
Ingrediënten
- 2 snee brood spelt
- 1 avocado
- 2 eieren
- 1 el citroensap
- 2 tl komijnpoeder
- 1 sjalot
- peper en grof zout
- olijfolie
Instructies
- Snij de avocado doormidden en draai de helften van elkaar af. Haal de pit eruit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Meng het vruchtvlees samen met ’t komijnpoeder en citroensap.
- Pel en snipper de sjalot en voeg ook toe aan de avocado spread samen met peper en grof zout naar smaak.
- Bak ondertussen de spiegeleieren in een scheut olijfolie en rooster het brood. Smeer de avocadospread over de speltboterhammen en leg hier de spiegeleieren op. Maak af met vers gemalen peper. Avocado met ei, zó maak je dat.
Dit doe je met je avocadopit: plant hem! Kweek je eigen avocado. Plant de pit van een avocado en laat een echte avocadoboom groeien. Je moet wel even geduld hebben. Avocado dip met verse peterselie, gezond met yoghurt en limoen ook heel lekker.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Voor de eerste keer gemaakt en het was heerlijk, zeker voor herhaling vatbaar.
Lekker Elly, dank!
Dank je wel.