Avocado toast met ei

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 2
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 5m
  • Klaar in: 10m

Avocado toast met ei, een super lekkere knapperige boterham met belangrijke vetten die nodig zijn om gezond te blijven.

Avocado toast met ei, favoriet!

Eén van mijn favoriete boterham, speltbrood getoast met avocado en spiegelei! Héél blij ga je hier van worden en het is zó klaar. Avocado en ei die horen bij elkaar! Favoriet als ontbijt maar ook super voor de lunch.

Ingrediënten

  • 2 sneetjes speltbrood
  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • 1 el citroensap
  • 2 tl komijnpoeder
  • Peper
  • olijfolie
  • 1 sjalot

Bereidingswijze

Stap1

Snijd de avocado doormidden en draai de helften van elkaar af. Haal de pit eruit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Meng het vruchtvlees samen met het komijnpoeder en de citroensap. Snipper de sjalot en voeg ook toe aan de avocado spread samen met vers gemalen peper naar smaak.

Stap2

Bak ondertussen de twee spiegeleieren in een beetje olijfolie, en rooster het brood. Smeer de avocadospread over de speltboterhammen en leg hier de spiegeleieren op. Maak af met nog wat versgemalen peper. Lekker dagje!

Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

38

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab