Gebakken aardappelen uit de airfryer: het ultieme comfortfood
De lekkerste gebakken aardappelen maak je met de airfryer, het is het ultieme comfortfood. Of je nu een snelle doordeweekse maaltijd wilt maken of een bijgerecht zoekt, de airfryer staat klaar om je aardappelen tot in perfectie te bakken. De knapperige, goudbruine korst en de zachte, romige binnenkant van deze luchtfrituuraardappelen zijn simpelweg te lekker! Dus, aan de slag!
Gekookte aardappelen bakken in de airfryer
Dit doe je met voorgekookte aardappelen: die bakken het best in de airfryer. Heb je aardappelen liggen in je voorraadkast dan kan dat ook. Schil ze (of niet) en kook ze kort tot net niet beetgaar.
Ook lekker met: geroosterde paprika feta dip.
Voor een yoghurt dip: Neem 15 gram verse kruiden als platte peterselie en dille, 1 teentje knoflook en 180 gram dikke yoghurt. Hak de kruiden, pers de knoflook en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Maak af met een paar drupjes olijfolie.
Ingrediënten
- 500 gr bakaardappeltjes (aardappelstukjes voorgekookt)
- 1 el olijfolie
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gerookt paprika poeder
Topping
- partjes citroen
- verse kruiden
Instructies
- Halveer de aardappelen en meng met olijfolie, knoflookpoeder en gerookt paprika poeder. Breng extra op smaak met vers gemalen peper en grof zeezout.
- Doe de aardappeltjes in het airfryer mandje of een kleine ovenschaal en rooster ze op 190 graden drie keer 5 minuten. Schud de aardappelen tussendoor om en bak verder tot ze goudbruin, gaar en krokant zijn.
- Bak de aardappeltjes als het mandje te vol is in 2x zodat ze mooi gaar en krokant zijn. Serveer met citroen, verse kruiden en eventueel yoghurtdip.
Zo ontdek je hoe je heel snel in de airfryer de meest krokante gebakken aardappeltjes kunt maken. Een klein ovenschaaltje is wel aan te raden om te gebruiken. Lekker voor erbij: tomatensalade met rode ui en verse basilicum.
Ook lekker: aardappel poffen met grof zeezout uit de oven.
Ingrediënten
- 500 gr bakaardappeltjes (aardappelstukjes voorgekookt)
- 1 el olijfolie
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gerookt paprika poeder
Topping
- partjes citroen
- verse kruiden
Instructies
- Halveer de aardappelen en meng met olijfolie, knoflookpoeder en gerookt paprika poeder. Breng extra op smaak met vers gemalen peper en grof zeezout.
- Doe de aardappeltjes in het airfryer mandje of een kleine ovenschaal en rooster ze op 190 graden drie keer 5 minuten. Schud de aardappelen tussendoor om en bak verder tot ze goudbruin, gaar en krokant zijn.
- Bak de aardappeltjes als het mandje te vol is in 2x zodat ze mooi gaar en krokant zijn. Serveer met citroen, verse kruiden en eventueel yoghurtdip.
Zo ontdek je hoe je heel snel in de airfryer de meest krokante gebakken aardappeltjes kunt maken. Een klein ovenschaaltje is wel aan te raden om te gebruiken. Lekker voor erbij: tomatensalade met rode ui en verse basilicum.
Ook lekker: aardappel poffen met grof zeezout uit de oven.
Meer uit de Airfryer
Ontdek smaakvol gemak: airfryer melanzane recept! Een klassiek Italiaans gerecht zonder gedoe.
Pompoen zonder al te veel moeite uit de airfryer. Voor erbij, als puree of op een cracker. In no-time zacht en smaakvol, wij zijn fan.
Met gerookte paprika, chili en knoflook als hapje amuse of voorgerecht, pit en iets wat zoet.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
We gaan het proberen het ziet er lekker uit.
Goed idee! Makkelijk om de (voorgekookte) aardappels in een ovenschaaltje dat precies in het mandje van de airfryer past te doen. Ook het mengen met de olijfolie en kruiden kan in dat zelfde schaaltje. Elke vijf minuten even husselen, misschien nog een drupje olijfolie erbij en ’t kan zo op tafel.
Wij doen dit al jaren. Alles kan met de Airfryer.
Klopt, de Airfryer kan zo veel meer dan alleen frituren.