Bagels beleggen – 6x bagel toppings

De allerlekkerste toppings voor je bagel, hiervoor kom je je bed wel uit! Zoete én hartige toppings: wij hebben 6 recepten voor een heerlijke belegde bagel onder elkaar.

Bagels beleggen

6x bagelbeleg

Genieten van een heerlijke bagel hoeft niet altijd veel tijd en moeite te kosten. Soms heb je gewoon zin in iets anders en wil je niet te lang in de keuken staan. Daarom hebben we hier 6 makkelijke bagelbeleg tips verzameld die je binnen 10 minuten kunt maken, zowel hartig als zoet met roomkaas, chocolade en bessen. Perfect voor die spontane trek!

Ook leuk: een gat in je bagel dit is dus waarom.

// Avocado – roomkaas – pitjes

Rooster de bagel en pompoenpitten. Ontpit 1 avocado en snij in twee. Halveer de bagel en besmeer beide zijden in met 30 gram (plantaardige) roomkaas. Verdeel de avocado erover. Maak af met pitjes van pompoen en chilivlokken. Extra beleg, neem een handje babyspinazie. Het ziet eruit als een kunstwerk, maar het is zo gemaakt!

// Roomkaas – aardbei – sesam

Rooster de bagel en sesamzaadjes. Verwijder de kroontjes van 50 gram aardbeien en snij in plakjes. Halveer de bagel en besmeer beide zijden in met 30 gram (plantaardige) roomkaas. Verdeel de aardbeien erover. Maak af met geroosterd sesamzaad. Geen liefhebber van sesam, neem kokosrasp. Lekker!

// Pure chocolade – roomkaas – blauwe bes

Rooster de bagel. Was 25 gram bessen en snij in twee. Halveer de bagel en besmeer beide zijden in met 30 gram (plantaardige) roomkaas. Verdeel de bessen erover. Maak af met schaaf van chocolade extra puur. Geen liefhebber van chocolade, neem speculaas-kruimel.

// Banaan – kaneel – walnoten – zuivelspread

Rooster de bagel en 10 gram walnoten. Snij een halve banaan in plakjes. Halveer de bagel en besmeer beide zijden in met 30 gram (plantaardige) zuivelspread. Verdeel de banaan erover. Maak af met walnoten (wel klein hakken) en kaneel. Geen liefhebber van kaneel, neem agave siroop.

// Zuivelspread – tomaat – basilicum – zeezout

Rooster de bagel. Was 3 honingtomaten en snij in twee. Halveer de bagel en besmeer beide zijden in met 30 gram (plantaardige) zuivelspread. Verdeel de tomaten erover. Maak af met grof zout en vers basilicumblad. Geen liefhebber van zuivelspread, neem een groene pesto.

> naar het recept: groene pesto

Bagel beleg

// Komkommer – roomkaas – zalm – groen

Rooster de bagel. Was een kwart komkommer en snij dun. Halveer de bagel en besmeer beide zijden in met 30 gram (plantaardige) zuivelspread. Verdeel 25 gram gerookte zalm erover. Maak af met komkommer, grof zout en vers groen blad. (..ook lekker met een flinke lik mayonaise.)

// Mayo – ei – bieslook

Deze waanzinnige bagel is een feest voor laat ontbijt. Om deze makkelijke bagel te maken neem je ei, mayo en bieslook. Een paar plakjes rauwe ham, liefst flinterdun, Dat is ’t!

> naar het recept: bagel eiersalade met rauwe ham, mayo en bieslook.

Lees verder

Door Geschreven op: 13 oktober 2023Laatste update: 13 oktober 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter

Recente recepten en artikelen