Favorieten uit de Italiaanse supermarkt

Wij zijn echt dol op de Italiaanse supermarkt, il supermercato!

Italiaanse supermarkt

Wanneer de warme bries van de zomervakantie in de lucht hangt, rijden (of vliegen) we heel snel naar het zuiden van Italië. De supermarkt waar onze vakantie vaak begint is net zo heerlijk als de vakantie zelf. Fijn om af te tellen naar het moment waarop je tussen de schappen vol smaken kunt dwalen. De Italiaanse supermarkt heeft waanzinnig veel te bieden. Een verlanglijstje voor tijdens en na de vakantie.

Een idee: watermeloen met labneh, heel snel én gezond, een zomers (camping) recept.

Italiaanse supermarkt favorieten

Boodschappen uit de Italiaanse supermarkt:
Formaggio: de kazen van Italië zijn als kunstwerken op zichzelf. Neem een riant stuk Parmigiano-Reggiano, mozzarella, pecorino, ricotta en verse gorgonzola. Voeg gevacumeerd toe aan je koffer samen met een paar potten marmellata en ook terug in Nederland proef je nog lang Italië.

In blik, flessen en potten:
Artisjokharten in olijfolie smaken geweldig goed. Pepers, kappertjes en ansjovisfilets en natuurlijk tomaten. In blik, in flessen of in zijn geheel in pot. De San Marzano tomaten en gele tomatensaus. Beide vind je in Nederland (nog) niet zo lekker als in Italië. Denk je aan zoet, vergeet zeker geen pistachepasta. Ook niet vergeten, peper uit de molen met Italiaanse kruiden.

Non food:
Ook deze afdeling is een genot, neem een pizzasnijder, raviolivormen en espressopotje mee. De Italiaanse koffiepot is een fantastisch koffiezetapparaat, ook voor op de camping.

En verder:
Keramiek servies, Italiaanse wijn, olijfolie extra vergine en balsamico azijn. Cantuccini, Limoncello en pasta. De Cecco smaakt geweldig lekker en is erg goedkoop. Voor de pasta carbonara uiteraard en bloem tipo ’00’ niet te vergeten want hier maak je zelf de lekkerste pasta, tempura én pizza mee.

Italiaanse supermarkt favorieten vakantie

Roer door een kom gekookte pasta: pesto van rucola met walnoten, Parmezaanse kaas en knoflook.

Geschreven op: 11 augustus 2023

Lees verder

Door Geschreven op: 11 augustus 2023Laatste update: 15 juni 2024

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

picknick boek juli 2024 instagram
De Smaak van Italie zomer editie

Recente recepten en artikelen