Eten en snacks voor onderweg

Deze snacks neem je gemakkelijk mee voor tijdens je autorit. Bereid ze van tevoren en stap zonder stress en met volle koelbox de auto in. Makkelijk eten om mee te nemen op vakantie.

Eten voor onderweg vakantie

Vergeet de repen en kleffe broodjes bij het benzinestation: lekkere en gezonde snacks voor onderweg neem je gewoon mee van huis. Het kost wat extra tijd, maar de meeste tussendoortjes maak je gewoon een dag van tevoren. Zo stap je zonder stress – en met een volle koelbox – de auto in!

Handig om mee te nemen

Dit neem je mee:
• keukenpapier en/of vochtige doekjes, voor vieze handen
• Een vuilniszak, zo hou je de auto netjes
• bordjes en een mesje
• bekers, stapelbaar
• koelbox of koeltas, zo blijft je eten en drinken lekker koud
• picknick- tafelkleed

Onderweg ontbijten

Ontbijt onderweg kan nog wel eens lastig zijn. Vaak grijp je naar een een dure koffie to go of kleffe croissant bij een tankstation. Gelukkig zijn er alternatieven die zeker in de smaak zullen vallen: neem een vers gekookt eitje mee van huis. Een thermoskan gevuld met koffie of thee. Trakteer jezelf op een stuk bananenbrood of smeuïge ontbijtkoek. Pers voor vertrek sinaasappels of ander overgebleven fruit uit voor een jus d’orange of een heerlijke smoothie. Bak een aantal (afbak)broodjes vlak voordat je op vakantie gaat in de oven en geniet onderweg van vers brood. Smeer in de auto met een groentespread of een dot gezouten boter. Ga voor gemakkelijk fruit, zoals stukjes appel, druiven en kersen. Een yoghurtje mee of van ’t tankstation onderweg. Met deze lekkere opties wordt ontbijten in de auto een feestje en kun je de dag goed beginnen, waar je ook naartoe reist.

Lunchen in de auto

Het klaarmaken van een lunch is zo gedaan. Deze simpele recepten maak je, lekker snel, van tevoren klaar. Het enige dat je verder nog hoeft te doen is een picknicktafel zoeken. Hartige muffins. Een lievelingssnack zoals rijstwafels met avocado. Of misschien een stuk quiche met spinazie en ei? Deze hartige wraps neem je ook zo mee. Kies voor stukjes frittata voor de lunch of ’n mueslibol. Vult goed en neem je makkelijk mee.

Rauwkost is altijd een goed idee: mini snacktomaatjes, wortel, komkommer en paprika. Maak hummus voor daarbij. Kleine verpakkingen noten of een zakje kaasstengels mee. Drink goed en voldoende tijdens je autorit. Tip: stop een paar waterflesjes in de vriezer een avond voor vertrek, gegarandeerd de hele dag koud water.

Ook een idee: simpele pastasalade met dressing van verse kruiden voor je tussenstop op weg naar je vakantiebestemming.

Eten voor onderweg en snacks
Nazomeren en terug naar school

En even stoppen voor een ijsje is natuurlijk altijd helemaal oké!

Inspiratie voor een fijne nazomer: meeneem lunch borrel en strand.

Geschreven op: 20 juli 2023

Lees verder

Door Geschreven op: 20 juli 2023Laatste update: 5 augustus 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter

Recente recepten en artikelen