4x goedkope recepten voor doordeweeks

Op zoek naar budgetvriendelijke recepten? Goed eten hoeft niet duur te zijn. Deze voordelige recepten kosten niet meer dan vijf euro. Wedden dat smaakvol koken ook binnen het budget kan.

Courgette spaghetti

Budget koken

Bonen zijn het perfecte ingrediënt voor goedkope recepten koken. Ze zijn betaalbaar, vullend en natuurlijk ontzettend lekker. Qua voedingswaarde voegt een courgette ook echt iets toe net als de broccoli. Deze groenten bevatten – net als alle andere groentesoorten – weinig calorieën maar wel volop vezels. En pizza is altijd een slimme keuze wanneer je een beperkt budget hebt.

// Courgette spaghetti

Gezond eten kan heel goedkoop zijn. Met dit recept voor courgette spaghetti heb je een kom vol groente voor weinig. Een spiraalsnijder hoeft je niet aan te schaffen. Je maakt courgetti heel gemakkelijk met een dunschiller, rasp of mes uit je kookvertrek.

> Naar het recept: courgette spaghetti en avocado

// Pizza Margherita

De pizza Margherita is de meest essentiële pizza. Met slechts een paar ingrediënten – tomaat, mozzarella, Italiaanse kruiden en olijfolie – is dit een uiterst voordelig recept. Maar juist vanwege de eenvoud wordt deze pizza geprezen. En voor deze eenvoud hoef je in dit geval niets extra te betalen.

> Naar het recept: pizza Margherita met basilicum

// Pasta met broccoli

Pasta is altijd een slimme keuze, vooral dit pastagerecht met broccoli. Het combineert niet alleen verschillende texturen, maar voorziet ook in voedzame vitamines. De lichte beet van broccoli vormt een perfecte aanvulling op de pasta, terwijl de ricotta het gerecht volmaakt. Daarnaast is deze lichte en smaakvolle optie ook heel vriendelijk voor je budget.

> Naar het recept: pasta met broccoli en ricotta

Pasta met broccoli eten
Courgette spaghetti eten

//Chili sin carne

Deze chili is zowel hartverwarmend als voedzaam. De bonen worden op smaak gebracht met Mexicaanse kruiden, wat zorgt voor een avontuurlijke smaak. Heerlijk in combinatie met tomaat, koriander en rode ui. Deze chili is een perfecte keuze voor een voordelige maaltijd tijdens koude dagen.

> Naar het recept: chili sin carne met kidneybonen

Lees verder

Door Geschreven op: 19 januari 2024Laatste update: 29 januari 2024

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek mei 2024
De Smaak van Italie mei 2024

Recente recepten en artikelen