Het diner afmaken? Denk hieraan!

Het diner perfect afmaken

Waar de voldoening uit een gerecht vroeger bijna volledig uit de smaak bestond zien we de laatste jaren een verandering op dit gebied. De ervaring rondom het diner begint namelijk een veel grotere rol te spelen. De smaak van het gerecht blijft natuurlijk nog wel de boventoon voeren als het gaat om de voldoening, maar de ervaring wordt wel steeds meer iets om rekening mee te houden. Ben je benieuwd hoe je meer ervaring kunt meegeven aan jouw gerechten? Lees dan verder. In dit blog vertellen we je er meer over.

Voor ’t diner: Hoe maak je een groene pesto? Met 5 ingrediënten zó klaar, ’t is makkelijk om zelf te maken en veel lekkerder als uit ’n potje. Pesto & bruschetta als amuse, lekker joh!

// Bijgerechten

Je laat gerechten nog beter tot haar recht komen door deze te serveren met de juiste bijgerechten. Denk hierbij aan een bijpassend glas wijn bij een stuk biefstuk of een stuk zalm. Men kan voor ieder onderdeel van het gerecht een apart additief selecteren, maar ook met een goede kop koffie achteraf zet men al een lekker additief op tafel. Zeker als je een koffiezetapparaat thuis hebt wat kwalitatieve koffie kan zetten moet je deze kans niet laten schieten. De meeste mensen drinken immers een kop koffie na het diner omdat het diner redelijk zwaar op de maag kan vallen. Met een kop koffie na het diner voelen de meeste mensen zich wat opgepept en weer fit om de avond voort te zetten. Als je nog geen goed koffiezetapparaat in huis hebt, dan kun je zeker eens de webshop van Kafea.nl bezoeken. Hier zijn namelijk tal van kwalitatieve koffiezetapparaten te vinden.

// Ambiance

Naast de daadwerkelijk te consumeren aspecten van een diner is ook de ambiance waarin het diner geserveerd wordt belangrijk. De ambiance is onder te verdelen in twee aspecten, namelijk het functionele stuk en het niet-functionele stuk van de ambiance. Het functionele stuk van de ambiance, zoals het bestek, de borden en de glazen. Het niet-functionele stuk van de ambiance bestaat bijvoorbeeld uit het tafelkleed en eventuele kaarsen die op tafel staan. Wanneer het hoofdlicht in de diner ruimte uit staat zijn de kaarsen overigens ook functionele stukken van de ambiance. Indien je goed hebt nagedacht over de invulling van de ambiance zal het diner al direct een stuk luxueuzer aanvoelen. Houd hier dus altijd rekening mee.

Inspiratie: Champagne 10 weetjes do’s & dont’s champagne kan véél meer dan alleen fungeren als aperitief, waar ’t bij past en hoe je het drinkt.

Tips om het diner perfect af te maken

Voor na ’t diner: Tiramisu met Amaretto, sterke espresso, mascarpone en lange vingers.

Geschreven op: 9 decemeber 2021

Lees verder

Door Geschreven op: 9 december 2021Laatste update: 15 juni 2024

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek juni 2024
De Smaak van Italie mei 2024

Recente recepten en artikelen