Een culinaire trip door Italië

3 op Reis trip Italie met Freddy

Vjèze Fur gaat voor 3 op Reis naar Italië

Freddy Tratlehner beter bekend als rapper Vjèze Fur van de Jeugd van Tegenwoordig, kookgek en kookboekenschrijver neemt je mee op een culinaire trip door het zuiden van Italië. Freddy is dol op eten, he-le-maal kookgek en daarom stond een culinaire trip al even op zijn to-do lijst.

Gefrituurde pizza uit Napels

Freddy leert Italië – zijn favoriete land – van een hele andere kant kennen door middel van bijzondere culinaire tradities en Italiaanse gerechten. Freddy zijn reis begint aankomende zondag 22 januari om 19:45 uur bij NPO 3 en start in Napels.

De frituurpan speelt een grote rol in de traditionele lokale keuken van Napels. Op veel plekken kun je hier dan ook gefrituurde pizza ofwel pizza fritta vinden. De gefrituurde pizza variant is ontstaan tijdens de Tweede Wereldoorlog uit pure armoede en is inmiddels uitgegroeid tot een culinaire ervaring.

Inspiratie: Napolitaanse pizza 5 tips. Zó wordt Napolitaanse pizza maken ’n makkie.

dipsaus voor de chips

Freddy wil weten wat er in een gefrituurde pizza zit en wat typerend is voor de cucina povera, letterlijk de arme keuken. Een typisch gerecht uit de Italiaanse armeluiskeuken is minestronesoep lekker creatief en vaak gemaakt met restjes van groenten en bonen. Freddy zegt; ‘De enige echte manier om Italie te leren kennen is om je er doorheen te eten’.

Vanuit Napels reist Freddy door naar het platteland van Basilicata. Een volgende stop is de regio Calabrië, helemaal ten zuiden van de laars waar hij daarna óp de boot naar Sicilië reist.

Kijktip! 3 op Reis naar het culinaire zuiden van Italië

Dus kijk voor Italië dicht bij huis vanaf aankomende zondag 7 weken lang naar 3 op Reis bij BNNVARA voor een trip naar het culinaire zuiden van Italië.

Ook veel te vinden in havenstad Napels: fritto misto di mare.

Vjèze Fur kookt in Italie
Vjèze Fur op culinaire trip
Vjèze Fur op culinaire reis

Maak zelf: pizza Margherita met mozzarella en Italiaanse kruiden.

Ook leuk om te kijken: films voor foodies nieuwe film favorieten over eten, nieuw en al even bestaand lijstje films voor foodies.

Geschreven op: 20 januari 2023

Lees verder

Door Geschreven op: 20 januari 2023Laatste update: 25 juni 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter

Recente recepten en artikelen