Zo smaakt komkommer nóg lekkerder!

Easy! Pletten voordat je ‘m eet. Dit is waarom je een komkommer plat moet slaan voordat je ‘m eet.

Kokommer salade maak je zo

# Komkommer pletten

Komkommer is ’n makkelijke en gezonde snack voor tussendoor als bijgerecht of in ’n salade. Om nog meer uit de smaak van komkommer te halen plet je de komkommer eerst. Dit kom je vooral tegen in de Aziatische keuken, omdat door het pletten de komkommer veel meer smaak afgeeft én opneemt. Zo haal je het beste uit de dressing en kruiden die je toevoegt. Plet de komkommer net zo als ’n teen knoflook. Leg een groot mes plat op de komkommer en duw voorzichtig op ’t mes. Het snijden van de komkommer doe je pas na het pletten.

Lekker! Gekneusde komkommer salade met burrata en sesamzaad. Avocado met perzik, waanzinnig met ’n dressing van koriander en komijn.

Wist je dat kleine komkommers iets meer smaak hebben.

# Komkommer met nog meer smaken

’n Komkommer met nog meer smaken dat wil je en zó haal je er nog meer smaak uit. Doe na het pletten en snijden de stukken komkommer in een schaal en strooi er een snuf zout over. Zet ’n half uur in de koelkast. Het zout haalt nu de smaken nog meer naar boven, de komkommer proeft minder hard en ’t zorgt voor een frisse kleur. Meng de komkommer voor de beste komkommersalade met een boel verschillende verse kruiden zoals platte peterselie, munt en koriander. Verse knoflook, ’n pittige olie en azijn. Dunne ringen rode peper en geroosterd sesamzaad. Komkommer pletten doe je zó.

Wist je dat ’n komkommer uit ruim 95 procent water inclusief de schil bestaat.

Lekker: Koude yoghurtsoep met geroosterde amandelen knoflook en komkommer, peterselie en munt.

Geschreven op: 05 Juli 2020

Door Geschreven op: 5 juli 2020Laatste update: 11 juli 2020

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter

Recente recepten en artikelen