Zo smaakt komkommer nóg lekkerder!

Easy! Niet snijden maar pletten voordat je ‘m eet. Dit is waarom je een komkommer plat moet slaan.

Kokommer salade maak je zo

# Komkommer pletten

Komkommer is een makkelijke en gezonde snack voor tussendoor als bijgerecht of in een salade. Om nog meer uit de smaak van komkommer te halen plet je de komkommer eerst. Dit kom je vooral tegen in de Aziatische keuken, omdat door het pletten de komkommer veel meer smaak afgeeft én opneemt. Zo haal je het beste uit de dressing en kruiden die je toevoegt. Plet de komkommer net zo als een teen knoflook. Leg een groot mes plat op de komkommer en duw voorzichtig op het mes. Het snijden van de komkommer doe je pas na het pletten.

Lekker! geplette komkommer met burrata en sesamzaad. Avocado met perzik, waanzinnig met een dressing van koriander en komijn.

Wist je dat kleine komkommers iets meer smaak hebben.

# Komkommer met nog meer smaken

Een komkommer met nog meer smaken dat wil je en zó haal je er nog meer smaak uit. Doe na het pletten en snijden de stukken komkommer in een schaal en strooi er een snuf zout over. Zet een half uur in de koelkast. Het zout haalt nu de smaken nog meer naar boven, de komkommer proeft minder hard en het zorgt voor een frisse kleur. Meng de komkommer voor de beste komkommersalade met een flinke hoeveelheid verse kruiden zoals platte peterselie, munt en koriander. Verse knoflook, een pittige olie en azijn. Dunne ringen rode peper en geroosterd sesamzaad. Komkommer pletten doe je zó.

Wist je dat een komkommer uit ruim 95 procent water inclusief de schil bestaat.

Lekker: koude yoghurtsoep met geroosterde amandelen, knoflook en komkommer, peterselie en munt.

Lees verder

Door Geschreven op: 5 juli 2020Laatste update: 24 februari 2024

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024

Recente recepten en artikelen