Gezond het hele jaar door! 5 tips

Tips gezond het jaar door

Regel lunch, eet onbewerkte snacks en denk aan slimme hydratatie.

// Maak je eigen lunch:
Maak en breng je eigen lunch mee, zelfgemaakte maaltijden zijn over het algemeen gezonder dan kant-en-klaar gekochte opties. Maak het jezelf gemakkelijk door op zondag je lunch voor te bereiden voor de volgende dag. Een smakelijke Griekse salade is een goede keuze om mee te nemen naar je werk.

// Kies onbewerkte snacks:
Heb je zin in een tussendoortje? Ga voor vers fruit, groenten, rauwe noten of maak je eigen gezonde snacks. Denk aan een spread van (tuin)bonen, bietjes en blauwe bessen als een alternatief voor een zoete middagsnack.

// Start met groenten:
Vul je maag eerst met gezonde voedingsstoffen, zoals verse groenten. Een salade of groentesoep bij elke maaltijd zorgt ervoor dat er minder ruimte overblijft voor minder gezonde keuzes.

// Hydrateer slim:
Of je nu op een borrel bent of een feestje hebt, zorg ervoor dat je na ieder drankje een glas water drinkt. Het is een slimme manier om gehydrateerd te blijven, minder calorieën binnen te krijgen en een kater te voorkomen.

Dit: snacks voor onderweg wil je misschien ook lezen, deze snacks neem je gemakkelijk mee voor tijdens je autorit.

Tips gezond eten

// Ga voor gezonde alternatieven:
Geniet van je favoriete maaltijden met een gezonde twist. Vervang snelle koolhydraten door vezels, vitamines en mineralen. Bijvoorbeeld, als je van lasagne houdt, probeer dan een gezonde versie met pompoen en courgette als lasagnebladen. Een bonus tip: voeg bloemkool toe aan je aardappelpuree voor extra groenten zonder de smaak te verliezen.

Relaxen hoort er ook bij: lijstje films voor foodies en maak een lekkere lunch van aubergines.

Lees verder

Door Geschreven op: 24 januari 2024Laatste update: 17 februari 2024

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek mei 2024
De Smaak van Italie mei 2024

Recente recepten en artikelen