3 tips voor snel en lekker eten

We hebben vandaag de dag een druk leven, en voor velen betekent dit dat er onvoldoende tijd is om uitgebreid te gaan staan koken. Daarnaast hebben we ook niet altijd zin om na een lange werkdag nog langere tijd in de keuken te staan. We willen gewoon snel iets op tafel hebben, zodat we ontspannen kunnen genieten van de avond. Je wilt niet elke dag langs de afhaal rijden voor een snelle hap. Wat dan wel? Wij geven je 3 tips voor snel en lekker eten.

Snel en lekker eten tips

// 1. Maak gebruik van makkelijke recepten

Het bereiden van een voedzame maaltijd zegt eigenlijk helemaal niets over de tijd die je hierin moet steken. Een voedzame maaltijd hoeft zeker niet te bestaan uit tal van ingrediënten en het recept hoeft ook zeker geen hele waslijst te zijn. Er zijn veel makkelijke recepten die je eenvoudig kunt volgen, waardoor je lekker snel een voedzame maaltijd op tafel zet. Ga eens op zoek naar korte en makkelijke recepten om tijd te besparen in de keuken.

Lekker voor tussendoor of als smeersel op brood: avocado dip met verse peterselie, lekker én gezond met yoghurt en limoen.

// 2. Maak gebruik van verse maaltijdboxen

Voorheen kon je maaltijden laten thuisbezorgen die eigenlijk vergelijkbaar waren met de magnetronmaaltijden van de supermarkt. Over het algemeen niet heel gezond, vooral ook door de grotere hoeveelheid zout. Tegenwoordig zijn er ook goede maaltijdboxen met verse producten. Denk aan de HelloFresh maaltijden, waarbij je verse producten geleverd krijgt met de recepten om de maaltijden van deze producten klaar te maken. Je hoeft niet meer naar de supermarkt, je maakt alles lekker vlot klaar én het is ook nog gezond! Het leuke is natuurlijk ook wel dat je voor elke levering andere maaltijden kunt kiezen, waardoor je direct ook goed gevarieerd eet. Ideaal voor mensen die écht chronisch tijdgebrek hebben.

Tips voor snel en lekker eten

// 3. Creatief met restjes

Restjes worden in de meeste huishoudens gewoon weggegooid, maar juist deze restjes kunnen ervoor zorgen dat je later veel minder tijd kwijt bent aan het koken. Vaak zijn de restjes niet voldoende voor nog een complete maaltijd, maar je kunt ze zeker wel gebruiken als toevoeging aan de maaltijd van de volgende dag. Gegrilde groente kun je morgen bijvoorbeeld toevoegen aan een luchtige omelet of een salade. Je hoeft er verder niets meer aan te doen, dus op deze manier bespaar je tijd. Daarnaast zit hier natuurlijk nog een belangrijk voordeel aan, en dat is het terugdringen van de voedselverspilling.

Paprika over: paprika dip, snel en lekker.

Lees verder

Door Geschreven op: 25 maart 2024Laatste update: 15 april 2024

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek mei 2024
De Smaak van Italie mei 2024

Recente recepten en artikelen